Valverde: „Suárez ambiciózus, nem szereti, ha lecserélik”

Lassú volt a csapat | Jó Málagát látott

Ernesto Valverde megkönnyebbülve nyilatkozott a szombati, Malaga elleni gyõzelmet követõen. Az edzõ szerint nehéz dolguk volt, mert az andalúzok nyomás alá próbálták õket helyezni, és jól zártak vissza védekezésben. A taktikai elemzés mellett szót ejtett Suárez és Alcacer cseréjérõl is.

Nehéz mérkõzés

„Három pontot szereztünk egy olyan ellenféllel szemben, aki kimondottan nehéz feladat szokott lenni számunkra. Megpróbáltak nyomás alá helyezni minket, így nehéz volt támadásokat építeni. A Malaga megmutatta, hogy a táblázaton elfoglalt helyük nem tükrözi a csapatuk erõsségét. Jó játékosaik vannak, akik különösen erõsek a kontratámadásoknál. Nálunk ma este hiányzott a gyorsaság, így nehezebb dolgunk volt.”

Suárez cseréje

„Suárez nagy tettrekészséggel lépett ma pályára, de nem sikerült értékesíteni a helyzeteit. Ha elhibázza a lehetõségeit, azt jelenti, hogy jó helyen tartózkodik a pályán és ez jó jel. Kiváló játékos, emellett egy csatárnak mindig lesznek újabb sanszai, gólra éhes, és elõbb-utóbb be is fog találni. Ambiciózus játékos, aki nem szereti, ha lecserélik.”

Alcacer is pályára lépett

„Igen, eddig nem játszott túl sokat. Ma úgy gondoltam, hogy a sok egymást követõ mérkõzés miatt segíthet nekünk. Sajnos nem játszathatok mindenkit egyszerre, ehhez hozzá kell szokni. Van amikor több lehetõséget kapsz, van amikor kevesebbet.”