„Griezmann remek, de maradok a sajátjaimnál”

Valverde kellemetlen meccset vár | Ilyen pályákon lehet Ligát nyerni

Ernesto Valverde nem néz még előre egy mérkőzésnél jobban, de a Leganés ellen hasonlóan nehéz meccsre számít, mint például a Getafe elleni volt. A pletykákkal nem foglalkozott, ahogy a Madriddal sem, azt viszont elismerte: az olyan pályákon lehet Ligát nyerni, mint a Butarque.

Leganés

„Nagyon kevés gólt kapnak. Mindössze két gólt kaptak hazai pályán öt meccsen. Hasonló hullámot ülnek meg mint a Girona. Nagyon jól segítenek be egymásnak és bíznak abban, amit csinálnak. Érezni bennük az odaadást. Nagyon sokat nyerhetünk, ez a meccs nyitja meg a karácsonyig tartó menetet. Ezen a héten nagyon sok múlik az idegenbeli meccseinken.”

Téli átigazolási időszak

„15 nap foci nélkül nagyon sok. Teljesen normális, hogy amikor nincsenek meccsek, előkerülnek nevek. Nem fogjuk közvetítetni a tárgyalásokat.”

Eljött Vermaelen ideje?

„Jó középső védőink vannak. A körülményeket soha nem lehet előre látni, de bő a keretünk. Majd meglátjuk, hogy holnap kik kapnak lehetőséget. Piqué, Umtiti és Vermaelen bevethetők, és természetesen a B csapatos játékosok is.”

A madridi derbi nem érdekli

„A madridi tartományban holnap a legfontosabb meccs Leganés elleni. De történik ami történik, és legyen bármilyen is az előnyünk, ennek nem lesz igazán jelentősége. Még nagyon sok van hátra.”

Suárez

„Különleges kezeléseket kapott a múlt héten, ezen a héten aktívan dolgozott. Operáció? Most csak azt lehet látni, hogy holnap játszani fog, mert nagyon jól van.”

Griezmann?

„Ő egy remek játékos, ahogyan még mások is, akiknek felmerül a nevük. Maradok azoknál, akik itt vannak. A jövőt még nem mondhatjuk meg előre.”

Denis Suárez

„Ő is a keret tagja. Az igaz, hogy néhány meccsen bekerült, más meccseken nem került be a csapatba. Olyan posztokon számolok vele, amelyeken nagy a verseny. Más dolog a nyújtott teljesítmény. Jól edz, a csapat szerves része, számolunk vele.”

Ilyen pályákon lehet Ligát nyerni

„Nagyon odafigyelünk az ilyen meccsekre. Különösen én. Ez olyan, mint amikor elmész Murciába, és mindenki azt gondolja, hogy sétagalopp lesz. És ha megnézed a tavalyi évet, a Barça pont ilyen pályákon veszített pontokat. A Leganés pályáján nincs akkora pompa, mint a Metropolitanóban, de végeredményben ez is három pont. Nagyon nehéz volt a Getafe, az Alavés vagy a Girona ellen is. Most is nehéz lesz.”

Jövő héten irány a Mestalla

„Nagyon odafigyelünk a Valencia Cornellában játszandó meccsére. Különösen figyeljük, mert ők is bajnokesélyes csapat, egy nagyon friss ellenfél, melynek ráadásul nincs európai kötelezettsége, és ők a követőink.