„Unzué belülről ismeri a Barçát, veszélyes ellenfél”

Valverde szerint Dembélé "remekül halad" a gyógyulásával | A Celta mindig veszélyes

Ernesto Valverde péntek délután nyilatkozott a sajtó képviselőinek a Celta Vigo elleni bajnokit megelőzően. A tréner felhívta az újságírók figyelmét a Celta jó eredményeire, és arra, hogy Unzué belülről ismeri a Barcelonát, ami megnehezíti majd a meccset.

„Az utóbbi években a Celta elért néhány jó eredményt a Barça ellen. Tudjuk, hogy ez nem befolyásol semmit a holnapi mérkőzéssel kapcsolatban, de jelzi a vendégek erejét. Óvatosak kell legyünk. Az edzőjük az a Juan Carlos Unzué, sokáig tartozott a klub kötelékébe, így jól ismeri a csapatot. A Celtának kialakult játékfelfogása van, folyamatosan próbálnak irányítani, még idegenben is, amit holnap is megfigyelhetünk.”

Deulofeu kimaradt a keretből

„Sok jó játékos tartozik a keretbe, ez az oka annak, hogy némelyek kimaradnak, némelyek bekerülnek a meccskeretbe. Deulofeu erőssége a támadás, mindig leköti a védőket és próbálja eldönteni a találkozókat.”

Dembelé és Rafinha

„Dembelé visszatérése jól halad. Úgy gondoljuk, hamarosan már velünk lehet, de nem akarunk semmilyen kockázatot vállalni, figyelembe véve, mennyit volt sérült. Elméletben karácsony után lehet újra a pályán, de meglátjuk, hogy halad a rehabilitációja a következő néhány napban, ez dönti el, mikor csatlakozhat a kerethez.”

„Óvatosnak kell lennünk Rafinhaval is. Jelen pillanatban jól érzi magát, alig várja, hogy csatlakozzon a társaihoz.”

Messi és Alba

„Ők két játékos, akik jól megértik egymást. Jordi kiválóan indul be az üres területekre, nagyon érzi a pillanatot, amikor a védelem mögé tud kerülni. Leo csodálatosan lát a pályán, mindent kontroll alatt tart, és be tudja játszani a labdát Albának. Ketten szinkronban vannak, ebből pedig előnyt kell kovácsolnunk. Ez az egyik erősségünk.”

Unzué belülről ismeri a klubot

„A Barcelona, Real, Atletico hármas ellen máshogy kell játszani, mint a többi ellenféllel szemben. Az edzők másként tervezik a felkészülést, kipróbálnak új dolgokat is. Én már csak tudom, sokszor kerültem szembe jelenlegi csapatommal. Unzué tudja, hogy működnek a dolgok a Barcelonánál, így nekünk nehezebb dolgunk lesz felkészülni belőlük. Keményen dolgozik, jól felkészíti a csapatát, így veszélyes mérkőzésnek nézünk elébe. Játszottam vele 1988-ban, sokszor találkoztunk. Nagyszerű ember, csak a legjobbakat tudom kívánni neki.”