Puyol: „Én mindig keményen érkeztem, de tisztán”

A Madridról és Sergio Ramosról is beszélt | Umtiti hiánya érzékeny, de meg kell tudni oldani

Carles Puyol ritkán nyilatkozik a spanyol labdarúgásról és a Barcelonáról, de ezúttal egy jótékonysági rendezvényen elérték az újságírók, akiknek pár kérdésére válaszolt is. A Barcelona korábbi csapatkapitányát ugyanakkor érthető módon a Real Madridról is kérdezték, ha már megtehették.

A Real Madrid helyzete

„Nem tudom, hogy veszítettek-e a potenciáljukból, de az tény, hogy elmentek fontos játékosaik, akik ugyan nem voltak a kezdőben, de mindig megoldottak a számukra nehezen alakuló meccseket. Ugyanakkor még így is nagyon jó keretük van, mindenki ódákat zengett róla a szezon előtt.”

Miért állítják ki sokszor Ramost?

„Ezt tőle kellene megkérdezni. Nekem is megvolt a magam játékstílusa. Én keményen érkeztem, de tisztán, arra törekedve, hogy előbb érjek oda, mint a labda. Esetenként persze elkéstem én is.”

Ramost nagyon könnyű szívvel állítják ki?

„Nem értek egyet ezzel. A játékvezetőknek nagyon nehéz dolguk van, támogatni kell a munkájukat.”

Mascherano

„Nem tudom, hogy Mascherano el szeretne-e menni, de az biztos, hogy egy igazi csapatjátékosról van szó, akik mindig nagyon sokat számítanak. Fontos játékos, a pályán belül, és az öltözőben is jelentős szerepe van.”

Umtiti hiánya

„A Barça az egyik fontos játékosát veszítette el, de vannak mások még a keretben, akik nagyon jól pótolhatják őt. Az tény, hogy Umtiti a világ legjobb középső védői között van most, és kivételes szezont fut.