Az ilyen meccsek Ligát érnek: 0-2

Kulcsfontosságú három pont Villarrealban | A kiállítás volt a fordulópont

2-0-ra győzött a Barcelona a Villarreal elleni idegenbeli bajnoki rangadón, így tartani tudta előnyét a tabella élén a főbb üldözőivel szemben. A meccs rendkívül nehéz volt a katalán csapat számára, sokáig teljesen egyenlő erők küzdelmét hozta, azonban Raba 60. percben jogosan a kiállítás sorsára jutott, ami döntően befolyásolta a meccset. Suárez a 72. percben szerzett vezetést, Messi bő tíz perccel később zárta le a találkozót.

Ahogyan azt az Eurobarca is megtippelte előre, Denis Suárezt állította Andrés Iniesta posztjára Ernesto Valverde, egy újabb bizonyítási lehetőséget adva a fiatal játékmesternek – ezúttal egy rangadón. Minden további poszton sem húzott ezen a meccsen meglepőt az edző, és a Barcelona újfent egy 4-4-2-es hadrendben állt fel.

A meccset az első percektől a Barcelona irányította, jóval többet birtokolta a labdát, kevés lehetőséget engedett a Villarrealnak, mely azonban ezt különösebben nem bánta. Mindkét csapat azt játszotta, amit tudott, és a Villarrealnak tökéletesen megfelelt, hogy stabil védekezésből próbálnak kontratámadásokat vezetni. A Barcelona így ugyan jóval többet próbálkozott támadásvezetéssel, de ez nagyon nehezen is ment, mert a sárgamezesek csapatvédekezése alaposan lelassította a támadások nagy részét. Létszámfölényes szituációkat esetleg másodpercekre sikerült kialakítani.

Sokatmondó volt, hogy az első félidőben a legveszélyesebb helyzeteket sokáig állított helyzetből érte el a Barcelona. Piquének már a 3. percben volt egy kapufája egy szöglet után, Messinek később egy szabadrúgása, amit védett Asenjo. De játékból a Villarreal jutott el inkább veszélyesen a Ter Stegen kapujáig, és a németnek akadt is komoly védeni valója.

Az első félidőben a Barcelona legnagyobb lehetőségére a 38. percig kellett várni, amikor Messi Paulinho labdaszerzése után a tizenhatosról lőtt, de hajszálnyit tévedett. A döntetlen teljesen igazságos volt félidőben miután a Villarrealnak is akadtak nagyon veszélyes támadásai.

A folytatás hasonló játékot hozott: mindkét oldalon akadtak gólveszélyes támadások, de a Barcelona egyáltalán nem érezte magát kényelmesen a pályán, miután a Villarreal nem csak jól védekezett, a támadásaiban is benne volt a gólveszély.

Barcelonai oldalon Jordi Alba ezúttal is igazolta, hogy remek formában van, védekezésben és támadásban is akadtak kiváló megoldásai, Messi egészen közel állt ahhoz, hogy az ő passzából vezetést szerezzen. Nem meglepő módon a balhátvéd szinte minden támadásban részt vett.

A meccs fordulópontja a 60. percben jött el, amikor Rabát azonnali piros lappal kiállította a játékvezető egy Busquets ellen elkövetett elkésett belépőért. Ha valaki esetleg nem értett egyet az ítélet jogosságával, a kiállított játékos a döntés után nem reklamált és elnézést kért Busquets-től.

A Barcelona mindent megtett, hogy az emberelőnyös szituációt gólra is váltsa, de Fortuna nem mosolygott rá azonnal. Suárez kapufát lőtt, Messi újfent nem találta el a kaput – minden helyzet természetesen Jordi Alba előkészítésévől alakult ki.

De aztán a 72. percben kivételesen nem Alba volt az előkészítő, hanem a csereként beállt Paco Alcácer, vele kényszerítőzött Luis Suárez, aki miután ziccerbe került elhúzta a labdát Asenjo előtt és az üres kapuba lőtt. Nagyon szép támadás, kiemelten fontos találat.

A Villarreal ezt követően sem adta fel, és emberhátrányban is megpróbált egyenlíteni, Ter Stegennek Trigueros lövésénél újfent nagyot kellett védenie. Azonban jött a 83. perc, amikor Victor Ruiz nagyon rossz helyen adta el a labdát Busquets-nek, aki Messihez passzolt, ő pedig miután egy ritmusváltással összeugrasztotta a két érkező védőt, egészen közelről el tudott lőni Asenjo mellett. 0-2, eldőlt.

A Barcelona egy nagyon fontos meccset nyert meg azt követően, hogy csak döntetlenre volt képes Valenciában és otthon a Celta ellen is. Ezzel megtartotta az előnyét a főbb üldözőivel szemben, ami örömteli úgy, hogy már csak két fordulót rendeznek ebben az évben.

Villarreal – FC Barcelona: 0-2 (0-0)
Estadio de la Cerámica, Villarreal
25.000 néző
Vezette: Ricardo De Burgos

Villarreal: Asenjo; Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Rodrigo, Semedo, Trigueros, Soriano; Bakambu és Raba.

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba; Busquets (André Gomes 86′), Rakitic, Denis Suárez (Alcácer 59′), Paulinho (Aleix Vidal 69′); Messi és Luis Suárez.

Gólok: Suárez (72′), Messi (83′).