Több lesz, mint melegítés?

A Deportivo jön a Camp Nouba | Már a Madrid ellen is készülhetnek

A Barcelona vasárnap este már az év utolsó előtti meccsét játssza a Deportivo ellen a Camp Nouban, ami egyben felkészülés és főpróba a Real Madrid elleni Clásicóra. Egy hét múlva ugyanis szuperrangadó, de most még a Deporra kell fókuszálni.

És bár a galícai együttes idén is a kiesés elől menekül, a korábbi években előfordult, hogy meg tudta lepni a Barçát a Camp Nouban is, ezért hiába tűnhet sima 1-esnek ez a találkozó, a Deport hiba lenne leírni. A Barcelona mindenképpen jól teszi, hogy ha komolyan veszi a meccset, már csak azért is, mert most volt ideje rápihenni a találkozóra.

A héten a játékosok két napot pihentettek, csak csütörtöktől edzenek, egészen másként futnak neki tehát ennek a meccsnek mint a korábbi bajnokiknak. Éppen ezért túl sok rotáció sem várható, Valverde edző vasárnapi kezdőcsapata és a Madrid elleni kezdő között erős átfedés várható.

Az egyik kivétel Busquets lehet, aki négy sárga lappal áll a Ligában, ezért ha véletlenül sárgát kapna a Deportivo ellen, ki kellene hagynia a Madrid elleni meccset. Mateu Lahoz játékvezető, aki a Depor ellen vezet majd a Barcelonának, az eddigi 23 meccséből 11 esetben adott sárgát Busquets-nek. Nyilván nem csak rajta múlik, de kérdés, hogy Valverde fog-e kockáztatni.

A többi poszton kevés meglepetés várható, a védelemben várhatóan folytathatja Vermaelen Piqué mellett, bár Mascherano a kispadra már le fog ülni.

FC Barcelona – Deportivo La Coruna:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti: Mateu Lahoz,
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba – Busquets (Paulinho), Rakitic, Iniesta – Messi, Alcácer és Suárez.

Deportivo: Rubén, Juanfran, Schar, Sidnei, F. Navarro – Borges, Guilherme, Gil, Colak, Adrián – Pérez.