Griezmann-ügy: az Atlético feljelent, a Barça cáfol

A Barçát egyértelműen érdekli a francia

Kedden újabb lendületet kapott Antoine Griezmann és a Barcelona ügye, de nem úgy ahogy kellett volna. Az Atlético Madrid ugyanis feljelentette a Barcelonát azt követően, hogy Guillermo Amor vasárnap esti nyilatkozatát úgy értékelte: a Barcelona egy nyitott bajnoki versenyben úgy próbál meg zavart kelteni az első számú üldözőjénél, hogy nyíltan vállalja a kapcsolatfelvételt a francia ügyében.

Arról nem szivárogtak ki információk, hogy az Atlético ténylegesen rendelkezne olyan információkkal, ami alapján egyértelmű: a Barcelona vétett a szabályok ellen. Guillermo Amor a Deportivo elleni meccs után azt mondta, hogy „lehetséges, hogy volt kapcsolatfelvétel Griezmannal”, illetve azt is, hogy „a klubnak feladata, hogy jó kapcsolatot ápoljon a játékosokkal”.

Ez a nyilatkozat mindenesetre arra már elég volt, hogy az Alético megtegye a feljelentését a FIFÁ-nál, aminek azért van különös súlya, mert a Barcelona kiváló kapcsolatot ápol a legfelső szinten a Colchonerókkal. Az, hogy ennek ellenére is feljelentés lett a dolog vége, feltétlenül arra utal, hogy az Atléticónál kiverte a biztosítékot Amor nyilatkozata.

A Barcelona mindenesetre nem ismeri el, hogy sértett volna a szabályok ellen, és már kedden késő délután cáfolta, hogy tárgyalt volna Griezmannal. „A Barcelona nem tárgyalt semmilyen játékossal, ezért úgy is értelmezzük, hogy nem követtünk el semmilyen szabálytalanságot” – nyilatkozta a Marcának a klub egyik szóvivője.

A fenti problémakörtől függetlenül az világos, hogy a Barcelona komolyan érdeklődik Griezmann iránt, akinek jövő nyáron 100 millió euró lesz a kivásárlási ára. Illetve már az is kiszivárgott, hogy a Barcelona a két klub közötti jó kapcsolatra tekintettel a transzfert tárgyalások útján szeretné nyélbe ütni, nem a kivásárlási ár rendezésével.

Ha viszont az Atlético feljelentését megalapozottnak találják, úgy akár el is tilthatják az átigazolásoktól a klubot, és kútba is eshet az egész ügylet.