Valverde: „Coutinho sokat adhat a csapatnak”

Dembélé hasonlóképpen | Várják, hogy lássák edzésben

Félgőzzel is 3-0-ra legyőzte a Levante csapatát a Barça 2018 első bajnokiján. A gránátvörös-kékek trénere röviden értékelte a látottakat, de a sajtótájékoztató fő témáját természetesen Philippe Coutinho szolgáltatta.

„Mindig jól akarjuk végezni a dolgunkat és nyerni. Habár mi voltunk a favoritok, a Levante nem veszített idegenben szeptember óta. Nagyon jól kezdtünk az első félidőben, több gólt is szerezhettünk volna, azonban a játék más ritmusban folytatódott a következő 45 percben. Csak a végén tudtuk megszerezni a harmadik gólt.”

Coutinho hasznos lesz

„Coutinho sokat adhat nekünk. Egyedül kapusként nem tudom elképzelni. Gólokat szerez, gólpasszokat ad, tud a pálya közepén és a széleken is játszani. Sok mérkőzését láttam már a Liverpool színeiben és a nemzetközi színtéren egyaránt.”

„Egy hosszabb szünet után máris velünk van, reméljük, segíteni tud nekünk. Meg kell azonban várnunk legalább az első edzését, hogy megtudhassuk, milyen állapotban van. Remélem, hamar be tud illeszkedni, de ez a nagy játékosoknak úgysem szokott gondot okozni.”

Dembélé

„Az első mérkőzésén kezdett sérülése óta. Tetszett, amit láttam tőle, persze szoknia kell a tétmérkőzéseket. Láttam az arckifejezésein, hogy győzni akar, a sebessége pedig újabb lehetőségeket nyújt nekünk.”

Paulinho megint betalált

„Lehet szabad labda, vagy lepattanó lövés a tizenhatoson belül, mindig tudja, hol kell felbukkannia, hogy belőhesse. Ez benne van a játékában, de védekezésben is sokat segít. Mi pedig boldogok vagyunk a teljesítményével.”