Valverde: „Rossz sorozat az Anoétában? Ez már a múlt”

Sajtótájékoztató a Sociedad elleni meccs előtt

Vasárnap este sorozatban hét nyeretlen bajnoki meccs után próbál meg újra győzni az Anoétában a Barcelona, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón viszont Valverde nem aggódik emiatt. A spanyol mester beszélt még az új igazolásról, Yerry Mináról, Dembéléről, Ardáról és az Espanyolról is röviden.

Rossz sorozata van a Barçának az Anoetában

„Mindannyian ismerjük az Anoeta hátterét. A Barcelona statisztikái nem jók itt, különösen nem januárban. Kihívás lesz most is, az utolsó meccs a bajnokság első feléből és jó szájízzel akarjuk ezt magunk mögött hagyni. Nem beszéltünk róla, mi történik az Anoetában, mert meccsünk volt csütörtökön, de mindannyian tisztában vagyunk a korábbi esetekkel. Az edzőjük is jól ismer bennünket, ismeri hogyan tud gondokat okozni, nekünk pedig hozzá kell szoknunk, hogy ezen a pályán gyorsan és sokat jár a labda. Mindenkinek nagyon nehéz dolga van, ha itt akar nyerni. Vannak pályák, ahol általában jól mennek a dolgaink és ennek a fordítottja is igaz. De ez a múlt, a holnapi mérkőzést még le kell játszani.”

Dembélé félne egy újabb sérüléstől?

„Nem úgy látom, hogy óvatos lenne. Magabiztosnak látom. A Celta meccs után megkérdeztem, van-e bármi problémája, de azt mondta nincs. Jól edzett a héten.”

Az Espanyol érkezik a kupában

„Nem szeretünk úgy riválisokkal játszani, hogy rövid időn belül a bajnokságban is egymás ellen kell játszani, kicsit olyan, mintha túladagolnánk őket. Nehéz lesz, és mivel derbi, nem számítanak a bajnokságban lévő különbségek sem. Az Espanyol jobb csapat, mint amit bajnoki tabella mutat.”

Arda távozik a csapattól

„Nagyon tehetséges játékos, ezt korábban bebizonyította már. Sok szerencsét kívánunk neki. Idén nem kapta meg a lehetőséget, amit szeretett volna, de csak köszönetet tudok neki mondani a viselkedéséért.”

Yerry Mina megérkezett

„Tetszik, hogy gólokat is szerez, a többit intézzük mi, de egy kis jókedv senkinek nem fáj. Nagyon magabiztos játékos, bátran támad, jelenléte van a pályán és látványos a levegőben, sokat fog segíteni nekünk. Remélhetőleg jól beleillik majd a csapatba. Nem tudom, mikor fog bemutatkozni, látnunk kell milyen állapotban van, és előbb edzeni kell a csapattal. Illeszkednie kell a stílusunkhoz és a védőként nem könnyű itt játszani, mert vállalni kell a kockázatokat.”