„Néha neked nem adnak meg gólt, máskor ilyen történik”

Valverde szerint egy különösen nehéz meccset oldottak meg

Nagyon sokra értékelte Ernesto Valverde, hogy a Barcelona képes volt fordítani az Alavés ellen is, mely egyáltalán nem volt könnyű az ellenfél jó játék miatt. A játékvezetői döntéseket ő nem tudta volna jobban meghozni.

Vitás helyzetek

„Én a saját csapatom mezéből és a saját szempontomból nézem a dolgokat, és mindig azt gondolom, hogy a kezezés vétlen volt. Nem tudom. Megkérdeztem Umtitit is, de hacsak nem vágja le a karját, akkor nem tudott volna mást csinálni. Az én szememben ez vétlen kezezés volt, de minden szurkoló természetesen a saját szemszögéből nézi. Vannak alkalmak, amikor a labda bemegy, és nem adnak meg neked egy gólt, máskor pedig ilyenek történnek.”

A döntetlenig nem találták a rést

„A foci ilyen, és ez nem csak a saját csapatod képességein múlik. Fontos a pontosság is, hogy be tudd fejezni jól a támadásokat és a helyzeteket. Ők a góljukkal feljöttek, jobban bíztak magukban, és abban, amit csináltak. Még a második félidőben is voltak veszélyes helyzeteik. Semmi nincs előre megírva egy meccs során.”

Alba és Sergi Roberto cseréje

„Szükségünk volt rájuk abban a pillanatban, hogy több mélységet szerezzünk. Kevesebb helyünk volt, és nehéz helyzetben voltunk.”

A meccs összképe

„Az első félidőben hiányzott a mélység a játékunkból, ez lehetséges, de alapvetően az a véleményem, hogy nem kezdtük rosszul a meccset. Domináltuk a játékot, eljutottunk a tizenhatosukig. Lehetett látni, hogy ők is jó formában vannak, de a góljuk inkább a mi elcsúszásunkból adódott. Megleptek akkor, amikor túl sokan voltunk elől. Talán a gól meg is erősítette őket, és mi is vissza léptünk. Természetesen észre lehet venni, hogy csütörtök-vasárnap ritmusban játsszuk a meccseket, de ez nem lehet kifogás, mert ők is játszottak szerdán.”

Coutinho

„A játékosok nem gépek, hogy csak csak odarakod az új csavart és minden tökéletesen működik azonnal. De jónak láttam a játékát, kérte a labdát. Nagyon jó, meghatározó képességei vannak. Legutóbb 20 percet játszott, most többet.”

Az Alavés

„Egy nagyon jó csapatot láttunk a másik oldalon. Ezen vagyunk mi is. Fordított meccset játszottunk, de tudtunk tartalékolni az erőnkkel, hogy meg tudjuk fordítani a találkozót. Az embereket pedig nagyon tudja lelkesíteni egy ilyen fordítás.”

Túl vannak egy nehéz napon

„Kétségtelenül. A szezon egy nagyon nehéz szakaszában vagyunk, rendkívül sok mérkőzésünk van, és ez nagyon fárasztó. Ráadásul olyan meccsek után vagyunk, amelyek egyébként is sokat követeltek tőlünk. Játszottunk múlt csütörtökön is, és fogunk játszani most csütörtökön is. Ha lősz egy gólt, és minden úgy alakul, ahogyan szeretnéd, könnyebb. De ha az ellenfél is hozza, amit tud… az az érzésem, hogy egy nagyon nehéz meccset tudtunk le most sikerrel.”