Irány Eibar… London árnyékában

Nyerni kellene Baszkföldön is...

Mindössze 3 nappal a Chelsea – Barcelona Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt még a Ligában kell vitézkednie a Barcelonának, mely éppen ezért teljesen nem fókuszálhat a kékekre. Az Eibar ráadásul messze nem a kieső csapatok közé tartozik idén, és a három ponthoz éppen ezért nagyon jó meccset kellene játszani.

A januári kupamenetelésnek a bajnokságban már voltak negatív hatásai, az elmúlt két bajnokiján a Barcelona csak döntetlent játszott – előbb az Espanyol, majd a Getafe ellen. Ennek hatására az előny 7 pontra olvadt a második Atlético Madrid előtt, és nyilvánvalóan fontos lenne, hogy most már három pontot szerezzenek Messiék.

A dolog nehézsége, hogy az Eibar jó csapat, a Ligában a 7. helyen áll, ráadásul a Barcelonának kimondva kimondatlanul most fontosabb a Chelsea elleni meccs. Ami jó hír, hogy az elmúlt napokban végre tudott kicsit pihenni a társaság, nem volt hétközi meccs, és a fáradt lábak kicsit regenerálódhattak.

Az kérdés is, hogy mennyire tud rotálni így a csapatán Ernesto Valverde, mert el nem engedheti ezt a három pontot a Barça. Így néhány csere elképzelhető a legerősebb csapaton, de nem túl sok. Adná magát, hogy Iniesta helyett most játsszon Coutinho, vagy Piqué helyett Yerry Mina, Alba és Sergi Roberto helyett esetleg Digne és Semedo. De gyenge csapattal sem tervezhet Valverde, mert az Eibar kiválóan szerepel idén, otthon különösen, ezért egy mérsékelt rotáció várható.

SD Eibar – FC Barcelona:
Eibar, Ipurua
16.15
Vezeti: Hernández Hernández
TV: Paulaner Sörház | Sport

Eibar: Dmitrovic, Rubén Pena, Ramis, Arbilla, José Ágel – Diop, Dani García, Orellana, Inui, Kike García, Charles

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Paulinho, Coutinho – Messi, Suárez.

A Barcelona kerete: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Iniesta, Suárez, Messi, Dembéle, Coutinho, Paulinho, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, Aleix Vidal, Umtiti és Yerry Mina.

Kimaradók: Vermaelen, André Gomes, Denis Suárez és Alcácer.