Ismét munkában… Piqué pihen a hétvégén

Szombaton Barça - Girona

A Barcelona csütörtökön ismét edzett azt követően, hogy kedden éjjel hazatért Londonból, majd szerdára pihenőt kapott minden játékos. Szombaton már hazai pályán fogadják a Gironát Messiék – minden bizonnyal Gerard Piqué nélkül.

A középső védő az Espanyol elleni bajnoki óta sérüléssel küzd, és nem száz százalékosan lépett pályára a Valencia elleni Kupa elődöntőben, majd az elmúlt napokban az Eibar és a Chelsea ellen sem. A Stamford Bridge-en láthatóan fájdalmakkal fejezte be a meccset. A futballistának pihennie kell, és a Girona ellen biztosan nem fog játszani, és jó eséllyel még jövő csütörtökön Las Palmasban sem. Valverde célja az lehet, hogy a másfél hét múlva esedékes, Atlético Madrid elleni meccsre legyen 100%-os a védő, illetve természetesen a Chelsea elleni visszavágóra se legyen veszélyben a szereplése.

Helyette Umtiti párja vagy Yerry Mina, vagy a sérüléséből már felgyógyuló Vermaelen lesz. És nem lehet kizárni, hogy a Girona ellen másoknak is pihenőt fog adni Valverde, még akkor is, ha a Girona abszolút újoncként kiválóan szerepel a Ligában, és a Camp Nouban sem készül arra, hogy áldozati bárány szerepet játsszon. Azonban úgy, hogy jövő héten újból két bajnoki jön, közte egy kiemelt rangadó is az Atlético ellen, muszáj lenne rotálnia a trénernek.

A csütörtöki edzésen egyébként Piqué teremben dolgozott, a többiek rendben, pályán gyakoroltak.

A csütörtöki edzés videó összefoglalója