Jut pihenő is a Kanári-szigeteken?

Tartják a lépést három nappal az Atlético előtt?

A Barcelonának csütörtökön a Kanári-szigeteken van jelenése a Las Palmas elleni bajnokin a Liga 26. fordulójában, melyet sokan egy rotációs pontnak várnak előzetesen. De hogy mennyire lesz nehéz meccse a katalán csapatnak, az függ saját magától és persze a kiesés elől menekülni vágyó ellenféltől is.

Jobb időpontot nem is kaphatott volna a Barcelona arra, hogy a déli szigetre utazzon, miután szerdán még Barcelonában is havazott, így korántsem ideálisak a körülmények ahhoz, hogy edzenek a játékosok. Las Palmason ezzel szemben 22 fokos kellemes idő várható csütörtökre, nem lesz probléma a körülményekkel. Inkább kell figyelni a riválisra, mely jelenleg is kieső helyen áll, de ebből a hármasból legalább a legjobb helyen. Az eredményei sem mindig reménytelenek, legalábbis több életjelet mutat az együttes, mint például a tökutolsó Málaga vagy az utolsó előtti Deportivo. Az elmúlt hetekben legalábbis sikerül kiharcolni egy-egy döntetlent a Leganés és az Athletic ellen idegenben is, ami egyáltalán nem könnyű feladat.

Ilyen alapon pedig a Barcelona sem mehet biztosra, és úgy néz ki, hogy Ernesto Valverde így is gondolkozik. Erre utal legalábbis az, hogy minden játékosát magával vitte Las Palmasra, a kérdés így csak az, hogy ki ül le esetleg a padra kezdésként. Erre azért van esélye ezúttal Luis Suáreznek, Iván Rakiticnek, Andrés Iniestának és Gerard Piquének – de Valverde edző eddig is általában másként gondolkozott, mint a kívülállók.

A két csapat eddigi produkciója között jelentős különbség van. Nem csak a helyezésben és pontokban, a rúgott és kapott gólok számában is. Amíg a Barcelona eddig 68 találatot ért el a Ligában, addig a Las Palmas mindössze 18-at. Kapott gólok számában pedig 52-nál járnak a hazaiak, és 12-nél a katalán tizenegy.

Ettől azonban még le kell játszani a meccset, és egyáltalán nem biztos, hogy könnyű lesz nyerni.

Las Palmas – FC Barcelona:
Las Palmas de Gran Canaria, Estadio Gran Canaria
21.00
Vezeti: Mateu Lahoz
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Las Palmas: Chichizola, Michel Macedo, Gálvez, Ximo Navarro, Aguirregaray – Aquilani, Vicente Gómez, Alen Halilovic, Etebo, Tana – Calleri

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Vermaelen, Digne – Busquets, André Gomes, Coutinho, Aleix Vidal – Dembélé, Messi.