„Egy láthatatlan tizenegyesből egyenlítettek”

Valverde nem értette a játékvezetői döntéseket

A Las Palmason elért 1-1 után Ernesto Valverde edző elismerte, hogy csapata is játszhatott volna jobban, de nem értette Mateu Lahoz játékvezető döntéseit sem, amelyek jelentős hatással voltak a végeredményre. A kapott gól túlságosan megfogta a Barçát a második félidőre.

„Nagyon szerettük volna megszerezni a 3 pontot. Az első félidőben lehetett érezni a veszélyt, még inkább úgy, hogy kaptuk a sárga lapokat is. Előnnyel mentünk a szünetre, de nagyobb előnnyel kellett volna. A büntetőt hozó játékhelyzetnek negatív hatásai voltak azért, amilyen volt. Ezt követően ők jól védekeztek, mi igyekeztünk előre jutni. Nagyon kevés folyamatosság volt a játékban, nehéz volt. A vasárnapi meccs továbbra is fontos. A különbség csökkent, de bizakodunk.”

Bíráskodás

„Nem szeretném elemezni a játékvezető munkáját. A szünetben beszéltem vele egy nyilvánvaló szituációról, amikor a kapus kézzel ért a labdához a tizenhatoson kívül. A tizenegyesnél egyelőre nem tudom, hogy mit fújt. Az öltözőben nem volt egyértelmű, hogy kire fújták a tizenegyest.”

Hiányzott a precizitás

„Siettettük a dolgokat bizonyos pillanatokban. Hiányzott, hogy egy kicsit tisztábban tudjuk adni a labdákat az utolsó passzoknál, az utolsó döntéseknél. A büntető gól nagyon megfogta a csapatot. Azt láttuk, hogy kiegyenlítettek egy láthatatlan tizenegyesből. Ők ebből megerősödve jöttek ki, mi pedig elkezdtünk kapkodni.”