Valverde: „Nem döntő, de fontos lépést tettünk előre”

Gomesben bízik, Piqué játékra képes

A Barcelona menedzsere elégedetten nyugtázta csapata Atletico Madrid elleni győzelmét, még ha meg is kellett szenvedniük a három pontért. Valverde ezen túl beszélt Gomesről, akit kifütyültek néhányan, de ő továbbra is bízik benne és szerinte a szurkolóknak is minden esetben biztatniuk kellene.

A meccs

„Boldogok vagyunk. Mindenekelőtt a versenyszellemünkre vagyok büszke, ez a csapat újra bebizonyította, hogy jól játszik a fontos meccseken. Apránként jutottunk előre, nagyon erős védelmük van, ezért nehéz volt megszerezni a győzelmet. Tudtuk, hogy az idő múlása ellenünk dolgozik az elmúlt napok miatt [azért, mert kevesebb idő jutott pihenni a hétközi meccs miatt]. Nem volt tiszta helyzetük, de nem érzed magad így sem nyugodtnak, mert nagyszerű csatáraik vannak. Szenvedtünk, de azért, hogy az Atletico ellen nyerj, szenvedni kell.”

Közelebb a bajnoki cím

„Nagyon fontos meccs volt ebből a szempontból. A nyolc pont előny nem ugyanaz, mint a kettő. Nem döntő, nyilvánvalóan, de tettünk egy lépést előre. Meglátjuk a jövő mit hoz majd.”

Messi és a szabadrúgásai

„Amikor a másik csapatban voltam, mindig azt gondoltam belövi. Nincs még egy olyan, mint ő. Nem tudom mi lenne, ha ő lenne az Atleticóban, de nem is akarom elképzelni.”

Rakitic

„Nagyon fontos, hogy egy ilyen játékosunk van, egyensúlyt ad a csapatnak.”

Iniesta

„Komoly izomsérülésnek tűnt az esete, de tudta egy ideig folytatni, ezért talán nem olyan súlyos. A sérüléséig fantasztikus meccset játszott.”

Andé Gomes

„Nem csak füttyöt, tapsot is hallottam. Sokat ad a csapatnak. A játékosnak nyújtania kell valamit, a szurkolóknak pedig meg kell érteniük [a szerepét]. A mai meccs alapvető fontosságú volt neki, a csapatnak, a klubnak is és mindannyiunknak szüksége van támogatásra, ha hibázunk. A közönséget a magunk oldalára kell állítanunk. Szeretném, hogy a szurkolók biztatnák a játékosokat, amikor rosszul mennek a dolgok, mert ez megerősíti őket.”

Busquets kritizálta a versenynaptárat

„Panaszkodunk, mert ugyanabban a versenysorozatban szervezték így a dátumokat. De a végén mindenkinek játszania kell egyszer ilyen hátránnyal.”

Piqué

„A sérülése megengedi, hogy játsszon. Nem súlyos, és 2-3 héten belül rendben lehet. Játszhat, mi pedig kockáztatunk vele.”