„Szörnyű április” – avagy eldőlnek a trófeák

Kritikus három hét következik

Ernesto Valverde úgy nyilatkozott előzetesen, hogy egy

„szörnyű április elé nézünk a versenynaptár alapján, nagyon sok meccsünk lesz, amelyeken mindannyiunk számára nagy lesz a tét. Három fronton kell helyt állnunk, és ekkor már a szezonod forog kockán.”

Nem vitás, eljött az igazság órája a 2017-2018-as szezonban. A legélvezetesebb, legizgalmasabb szakasza az évnek, egyben azonban a legkockázatosabb időszak is. Most már trófeákhoz lehet egészen közel kerülni vagy azokat egy szempillantás alatt el is veszíteni – ezekhez elég lehet néhány jó vagy éppen rossz perc a pályán.

A csapat korábban mutatott stabilitására, kiegyensúlyozottságára óriási szükség lesz, ez ugyanis abban nagyon sokat segíthet, hogy ne bukja el a Barcelona valamelyik trófeát pusztán egy rövidzárlat miatt.

Mi is következik Áprilisban?

A Barcelona 7 mérkőzést fog játszani 22 napon belül, tehát szünet nem igazán lesz, a meccsek 3-4 naponta jönnek. Amennyiben sikerülne továbbjutni a Bajnokok Ligájában, akkor ez az időszak meghosszabbodik automatikusan pihenő nélkül.

Ahogy Valverde is mondta, három fronton kell küzdeni, mert visszatér a Király Kupa is a fináléval, amit a Sevilla ellen játszanak Messiék a Wanda Metropolitanóban április 21-én. Ezt megelőzően eldől azonban a BL-negyeddöntő a Roma ellen, ahol otthon játssza az első meccset a katalán csapat, és sok minden letisztulhat a Ligában is.

Nehéz meccsek lesznek itt is: a Sevilla ellen idegenben soha nem könnyű, most szombaton sem lesz az. Majd jön otthon a Leganés és a Valencia, idegenben pedig a Celta. A bajnokságban kiépített 11 pontos előny a második Atlético előtt azonban azt is jelentheti, hogy a Barcelona leginkább a bajnoki meccseken fog spórolni az erejével és heroikus küzdelmeket valószínűleg nem akar majd vívni pusztán azért, hogy fenntartsa a veretlenségét vagy a meglévő előnyét.

A legnagyobb fókuszt eleinte a BL-negyeddöntők kapják, majd ezt követően a Király Kupa döntője, amit története során 30. alkalommal nyerhetne meg a Barcelona, ha jobbnak bizonyul a Sevillánál. És ha sikerrel tudják venni a Roma elleni küzdelmet, akkor ezt a Kupadöntőt azonnal követné a BL-elődöntő…

Valóban pokoli kemény lesz.

A Barcelona áprilisi menetrendje:

Sevilla-Barça (Liga, 30. forduló), március 31. (20.45)

Barça-Roma (BL-negyeddöntő), április 4. (20.45)

Barça-Leganés (Liga, 31. forduló), április 7. (20.45)

Roma-Barça (BL-negyeddöntő)  április 10. (20.45)

Barça-Valencia (Liga, 32. forduló), április 14. (16.15)

Celta-Barça (Liga, 33. forduló), április 17. (21.00)

Barça-Sevilla (Király Kupa-döntő), április 21. (21.30)

*Hipotetikus BL-elődöntő április 24-én vagy 25-én (20.45)