Rangadó… szemmel a BL-en és a Kupán

Sevilla - Barcelona

A Sevilla idén nem a Bajnokok Ligája helyekért harcol, annak is örülni fog, ha befut Európa-ligás helyet érő pozíciókban, de idén is rangadónak számít, ha Andalúziában fogadják a Barcelonát. Most következik a meccs a Sánchez Pizjuánban, ami sosem könnyű, de most nem lenne tragédia, ha nem sikerülne győzni.

A Sevilla inkább rá van szorulva arra, hogy pontokat szerezzen ezen a meccsen, mert akadnak olyan üldözői, akik szeretnék szintén elérni az Európa-ligás helyeket. A Barcelona könnyebb helyzetben van, 11 pont a fórja az Atlético Madrid előtt, ami elég lehet a Liga végéig.

A Barça feladni ugyan nem fogja a szombat esti bajnokit, de az nyilvánvaló, hogy nem ez az első számú meccs most a számára. Jövő héten jön a Roma a Camp Nouba, akkor kell a csúcson legyen mindenki. Arról nem is beszélve, hogy három hét múlva esedékes egy újabb Sevilla – Barcelona, aminek egy trófea lesz a tétje, a Király Kupa a Wanda Metropolitanóban.

Ez nem az a nap, amikor csúcson kell járni, még akkor sem, ha nyilvánvalóan segítene a 3 pont a bajnoki cím megszerzésében. Ennek megfelelően Ernesto Valverde biztosan nem küld pályára mindenkit a sztárok közül és különösen fog spórolni azokkal, akik nem teljesen egészségesek. Busquets nincs is a keretben, de szerdán már játszhat. Hiányzik még a sérült Digne, visszatér ugyanakkor Semedo és Denis Suárez.

A legnagyobb kérdőjel Lionel Messi, aki a válogatottjában egy percet sem játszott izomproblémák miatt, most nem lehet tudni, hogy pályára lép-e, de könnyen előfordulhat, hogy kezdeni nem fog. A többi poszton is várható némi rotáció, de csak finoman, ahogyan azt Ernesto Valverde általában szokta. És inkább a támadó posztok várható a pihentetés.

Egy szó mint száz, lesz még fontosabb Sevilla – Barcelona más szezonban, de még idén is…

Sevilla FC – FC Barcelona:
Sánchez Pizjuán
20.45
Vezeti: González González
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Sevilla FC: Rico, Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – Pizarro, Banega, Nzonzi – Vázquez, Correa, Muriel.

Barcelona: Ter Stegen, Sergi, Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitic, Paulinho, André Gomes, Coutinho – Dembélé, Suárez.

A Barcelona Sevillába utazó kerete: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Denis Suárez, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Dembélé, Cillessen, Coutinho, Paulinho, Alcácer, Jordi Alba, Sergi Roberto, André Gomes, Umtiti és Vermaelen.