Valverde: „Sevilla? Egy győzelem nagyon sokat érhet”

Várják már a Roma elleni meccset, de szombat este rangadó vár rájuk

Az FC Barcelona szakvezetője, Ernesto Valverde szerint hiába vár csapatára kulcsfontosságú Bajnokok Ligája-meccs a Roma ellen a jövő hét közepén, jelenleg csakis a Sevilla elleni találkozó jár a fejekben. Azt ugyan a tréner is elismerte, hogy a játékosai már várják az olaszok elleni összecsapást, ám Valverde úgy véli, hogy az andalúz gárda elleni esetleges győzelem nagyon sokat érhet a Ligában. 

„Pontosan úgy érzem magam, mint az edző, akinek egy fontos játékosa kisebb fájdalmakat érez a combjában. Elképzelheted.”

„Persze, terveznünk kell 2 hétre előre is, de a fejünkben most csakis a Sevilla elleni meccs van. Ha egy játékos sérüléssel bajlódik, a terhelés ellene játszik, ehhez kétség sem férhet. A szombat esti mérkőzés nagyon fontos lesz, bár az eredményektől függően az lehet a következő fordulóban vagy az azutáni fordulóban lejátszandó összecsapásunk is. Egyrészt csak erre akarsz koncentrálni, másrészt viszont fél szemmel már a következőre is figyelsz…”

„Csütörtökön beszélgettünk, kérdeztem őt is, Andrést vagy éppen a többieket is, hogyan érzik magukat, és mindegyiküket jó állapotban láttam. Mindenki nyerni akar, ez természetes. Jó hangulatban volt, a kritikák a játék részét képezik, ezt el kell tudnunk viselni.”

„Azzal számolunk, hogy ott már bevethető lesz.”

„A Sevilla fontos három pontot gyűjtene be a hétvégén, de nyilvánvalóan mindkét csapatra komoly találkozó vár a Bajnokok Ligájában kedden és szerdán. Mindenesetre kulcsfontosságú mérkőzés lesz, hiszen már kevés van hátra a Ligából, és ha itt nyersz, az lélektanilag sokat jelenthet. Vonzó meccs lesz, ahol nagy a tét a számunkra. Egy esetleges győzelem nagyon sokat jelentene nekünk.”