„Még 15 pontra szükségünk van”

Szerinte nem játszottak rosszul a Roma ellen

Nem garantálta Leo Messi és mások játékát sem Ernesto Valverde a Leganés elleni meccsre, de azt igen, hogy komolyan fogják venni a találkozót, mert még 15 pontra szükségük van a bajnoki címhez.

Leganés

„Olyan Leganést várok, mint az egész szezonban, egy kivételesen lelkes csapatot, mely jó szezont fut. Náluk 3-0-ra győztünk ugyan, de bőven voltak nehézségeink, és nem jut eszembe egy csapat sem, amelyik könnyen nyert volna náluk. Ezt a csapatot nehéz legyőzni, hasonló meccset várok, mint a tavalyi volt, amelyet szintén egy BL-párharc után rendeztek. A holnapi meccsel kapcsolatban az számít, hogy szerezzük meg a három pontot, mert még szükségünk van 15 pontra, hogy bajnokok legyünk. Nem szabad még más meccsre gondolnunk.”

Veretlenségi rekord előtt

„Az öltözőben nem gondolunk ezekre a számokra. Ezek jelentős adatok, és ahhoz, hogy elérjük őket, győznünk kell vagy döntetlent játszani. Meglátjuk, hogy képesek leszünk-e rá. A statisztikák egyik napról a másikra változnak. Egy olyan csapatban vagyok, amely rá van kényszerítve, hogy győzzön, és hozzá is szoktunk, hogy győzni szoktunk. Járjunk az utunkat, és szeretnénk leszüretelni a gyümölcsét ennek a munkának a szezon végén. Most vagyunk a legszebb szakaszban, de egyben a legnehezebb szakaszban is.”

Ki hogyan érzi magát a csapatból?

„Néhány játékos fájdalmakkal fejezte be az előző mérkőzést. Meglátjuk, hogy olyan játékosok, mint Messi, akiknek már korábban is voltak problémáik, most kapnak-e pihenőt. Ezt az edzés után fogjuk eldönteni.”

A mutatott játék a Roma ellen

„Bármennyire is mondják, hogy nem, jó volt a szerdai meccsünk, nekem tetszett a csapat játéka. Mindig azt várjuk, hogy minden menjen jól, a meccs alakuljon szépen, alakítsunk ki helyzeteket, kerekedjünk felül a riválison. De arról van szó, hogy a riválisaink is jó formában vannak.”

Piqué és Umtiti formája

„Talán azért vannak jó állapotban, mert nagyon jó képességű játékosok, az a kulcs, hogy sokat játszottak együtt. Piqué és Umtiti egyre jobban összeszoknak, egyre több mozgást hajtanak végre automatizmusként.”

Denis Suárez

„Segített az elmúlt mérkőzéseinken a második félidőben beállva, Sevillában különösen nagy hatással volt a játékra. Egy sérülés után van, három hétig nem játszhatott, és most segít a csapatnak.”