Felállnak a KO után?

A Camp Nou is ítéletet mondhat

A Barcelona nagyon sok mindent lerombolt mindössze 90 perc alatt abból a munkából, amit a szezon során fölépített, ami nyilvánvalóan nem igazságos dolog, de a foci sokszor nem az. A Roma elleni 90 perc a szezon legrosszabbjai közé tartozott, aminek az az eredménye, hogy a Bajnokok Ligájában már nincs ott a katalán csapat. Maradt a Liga, jövő hétvégén a kupadöntő. Felállnak poraikból?

Mert minden tudósítás, minden kép arról árulkodik, hogy a kedden történtek továbbra is nagyon benne vannak mindenkinek a fejében ami persze érthető, mert olyan hibát követett el a csapat, amit nem igazán lehet kijavítani, idén legalábbis nem. Az a kérdés, hogy a Valencia ellen sikerül-e fejben elvonatkoztatni, és teljes mértékben a játékra koncentrálni, és így meg is nyerni vagy legalább döntetlenre adni a meccset.

Hazai pályán papíron természetesen a Barcelona az esélyes, de azt senki nem tudhatja, hogy milyen hatással lesz a játékra az, ami történt. Lehet, hogy teljes ködben lép pályára mindenki, lehet, hogy el tudnak vonatkoztatni. És ettől függ nagyrészt az eredmény. Illetve természetesen a Valenciától is, mely nagyon jó szezont zár a Ligában mindenképpen, jelenleg a Real Madridot is előzve a harmadik. Sokatmondó az az adat is, hogy a Valencia az elmúlt 5 meccsét kivétel nélkül megnyerte, még olyan pályán is tudott nyerni, mint a Sánchez Pizjuán. Úgyhogy a Camp Nouba is nyerni jönnek, pláne úgy, hogy semmi veszíteni valójuk nincs. A BL-ben garantáltan ott lesznek jövőre, mert az első négy helyezett után óriási a szakadék a tabellán.

A Barcelona kezdőcsapatában feltehetően ott lesz Sergio Busquets, aki pénteken edzett a csapattal, de hiányozni fog ujjtörése miatt Iván Rakitic. Helyette André Gomes vagy Sergi Roberto játékára van a legnagyobb esély. Coutinho visszatérhet, Messi és Suárez is a kezdőben lesznek. De néhány poszton azért nem kizárt, hogy változtat Valverde, például ezúttal Dembélé szerepeltetése nem lenne olyan nagy meglepetés.

FC Barcelona – Valencia CF:
Barcelona, Camp Nou
16.15
Vezeti: Del Cerro Grande
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Dembélé, Sergi Roberto, Busquets, Coutinho – Messi és Suárez

Valencia CF: Neto, Vezo, Garay, Gabriel Paulista, Gayá – Parejo, Kondogbia, Carlos Soler, Guedes – Zaza, Rodrigo.