Valverde: „Ez nem az a hét, amikor a rekordok számítanak”

Elégedett a Valencia elleni sikerrel, gratulált a játékosainak | Dicsérte Marcelino együttesét

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde ugyan megdicsérte a csapatát a Valencia felett aratott siker okán, és boldog a veretlenségi rekord miatt is, ám önkritikusan megjegyezte, hogy a római kudarc után pár nappal ezek a statisztikák nem számítanak. Valverde szerint nehéz volt felállni a keddi pofon után, ráadásul nem akárki látogatott a Camp Nouba szombaton délután, így különösen jó teljesítménynek tekinthető a Turia-parti alakulat elleni győzelem. 

Mi a jelentősége ennek a három pontnak?

Nagyon fontos győzelmet arattunk, ezek a pontok aranyat érnek. Ez a hét ugye nagyon kemény volt a számunkra, ez mindenkire hatással volt. A szurkolókra elsőként. Nem nagyon veszítettünk idén, de az az érzésünk, hogy a római vereséggel csalódást okoztunk az embereknek. Ezt pedig jóvá akarod tenni. Az elején nehezen lendültünk bele, de a szurkolóink mellénk álltak, a csapat pedig nagyon jó hozzáállást tanúsított. Kiestünk a héten egy sorozatból, de van még két trófea, amiért küzdhetünk. Néha ez a klub nagyon depresszív, és ha van egy vereség, mint amilyen a római volt, akkor minden összeomlik. Ezért kellett válaszolnunk a Valencia ellen. Gratulálnom kell a játékosoknak, mert ez a feladat egyébként nagyon nehéz.”

Még nagyobb teljesítménynek értékeli a győzelmet annak tudatában, hogy a Valencia volt az ellenfél?

Igen. Egymás után másodszor játszhattunk otthon, ők pedig kiváló formában érkeztek hozzánk. Bebizonyították, hogy miért is vannak ott a tabella elején, és miért is futnak ilyen jó idényt.

A csapatáé a leghosszabb veretlenségi széria.

Az igazság az, hogy ezeket az embereket elfelejtik. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezekkel a játékosokkal teljesen normális rekordokat dönteni. A héten egy komoly pofont kaptunk, nem akartuk abban a hangulatban folytatni.

A Barcelona történelmében is Ön az az edző, aki a legtöbb játéknapon nem talált legyőzőre.

Ezt nem is tudtam, ám nem is nagyon érdekel. Ez nem az a hét, amikor ezek a statisztikák számítanak.