Öt rekord elérhető távolságban

100 ponttal zárhatják a Ligát | A Pichichi és a Zamora-díj is Barcelonába kerülhet

Az FC Barcelona szombat este a Valencia legyőzésével megdöntötte a leghosszabb veretlenségi rekordot a Ligában, illetve ezzel beállította a valaha volt legjobb bajnoki szezonkezdetet is. A fő cél ennek ellenére továbbra is a Liga megnyerése maradt, hiszen a Barça még nem bajnok, ugyanakkor ezen felül akadnak még rekordok, melyeket a szükséges győzelmek megszerzésével még be lehet állítani vagy akár felül is lehet szárnyalni. 

Pontrekord

Ezt jelenleg a José Mourinho vezette Real Madrid (2011-2012) valamint a Tito Vilanova trenírozta Barcelona (2012-2013) tartja 100 ponttal. Ezt megdönteni már nem tudja idén a csapat, hiszen ha meg is nyeri a hátralévő hat mérkőzését, akkor is „csak” 100 pontot tud gyűjteni. Világos azonban, hogy ez nem akármilyen teljesítmény lenne, így ezt a rekordot még csak beállítani is szép eredmény.

A legkevesebb gólt kapó csapat

Valverde együttese egyelőre csak 17 gólt kapott az idei szezonban a bajnokságban, ennél jobban csak az Atlético teljesít, melynek eddig összesen csak 15 gólt tudtak lőni az ellenfelek. A 20 csapatos bajnokság abszolút rekordja a Deportivo (1993-94), valamint az Atlético (2015-16) nevéhez fűződik, mindkét csapat csupán 18 gólt kapott a megnevezett két szezonban.

Veretlen bajnoki idény

A Barça az öt legerősebb európai bajnokság egyetlen csapata, mely eddig még nem szenvedett vereséget a bajnokság idei kiírásában. Mióta 20 csapatos a Liga, azóta erre még senki nem volt képes Spanyolországban, így ez nem csak klubrekord lenne, hanem országos szinten is csúcsteljesítménynek számítana. Eddig 25 győzelem és 7 döntetlen áll a csapat neve mellett, még 6 találkozót kellene letudni vereség nélkül a rekordhoz.

Pichichi

Jelenleg Messi vezeti a góllövők versenyét 29 találattal, mögötte a portugál Cristiano Ronaldo áll a második helyen 23 góllal, ám a portugált még így sem lehet leírni, hiszen az ősszel csak négy gólt szerzett a Ligában, ám tavasszal nagyon belehúzott, és már csak hat egységgel van lemaradva az argentin mögött.

Zamora

Kétfős versenyfutás lett idén a legjobb kapusnak járó elismerésért. A német Marc-André ter Stegen 32 bajnoki meccsen kapott 17 találatot, ez 0,53-as mutatót jelent, míg az Atlético kapusának, Jan Oblaknak eggyel kevesebb mérkőzésen, azaz 31 találkozón kellett csupán 15 alkalommal a hálójába nyúlnia. Ezzel a szlovén 0,48 gólt kapott idén meccsenként, vagyis egyelőre jobban áll ter Stegennél.