Valverde: „Bízom Minában, csak ki kell várnia az idejét”

Nem zárja ki Messi pihentetését | Csábító a veretlen bajnoki cím

Ernesto Valverde a kedd esti Celta Vigo elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy kemény ellenfelet vár és hiába van közel a bajnoki cím, egyelőre maximális koncentrációra van szükség, mert még nincs a trófea a csapat kezében. Kitért ezen kívül a játékosaira: Messi pihentetését nem zárta ki, Rakitic akár már a hétvégén játszhat, Mina mellőzésével kapcsolatban pedig azt mondta, bízik benne, csak várnia kell a játéklehetőségre, ahogy Vermaelen tette. 

 

 

Celta Vigo

„Háromszor játszottunk már ellenük a szezonban (a bajnoki 2-2 lett decemberben, a kupában pedig idegenben 1-1, otthon 5-0 – a szerk.). Még európai kupaszereplésért harcolnak, de nekünk is szükségünk van a három pontra, látva, hogy milyen közel vagyunk a bajnoki címhez. A Celta általában jó meccseket játszik a topcsapatok ellen. Másfél hete 4-0-ra verték a Sevillát, a Real Madriddal ikszeltek korábban, de megvan a tervünk arra, hogy felülkerekedjünk ezen a kihíváson.”

Milyen meccset vár?

„Nagyon hasonlót várok, mint amilyen a Ligában és a Király Kupában volt. Magasan le fognak támadni és középen is lesz egy játékosuk ugrásra készen. Kontrában és pozíciós játékban is jók, Iago Aspas pedig kiváló formában van.”

A római vereség hatása

„Tudom mit jelenet egy vereség egy ilyen klubnál. És kiesni Európából. Ez előre meg van írva: ha veszítesz, felfordulás van. A vereség nagyon fájdalmas volt.”

Későn cserél mostanában?

„Nem figyelem az adatokat, én az eredmény és csapat által mutatottak alapján változtatok, ha úgy érzem, kell. Van egy szabályom: nem szabad kapkodni. Mielőtt változtatnál valamin, nyugodtnak kell lenned, a tapasztalatnak kell vezérelnie, amiből nekem van már elég. Nem gondolom, hogy olyan rosszul állnánk ebben a tekintetben.”

Rotációk?

„Holnap lesznek változások. Fontos hét áll előttünk, sokat követeltek tőlünk az elmúlt meccsek és szükségünk van kis frissítésre is.”

Iniesta lehetséges távozása

„Még nem történt meg, nem tudom mi fog történni, de a klub tovább fog lépni ezen is, ahogy az történt már más alkalmakkor.”

Hogy érzi magát a csapat?

„Természetesen már mindenki boldogabb. Az előző meccs alapvető fontosságú volt számunkra, ahonnan jöttünk, a rivális erőssége miatt… Nagyon közel kerültünk a bajnoki címhez. Most jobb állapotban vagyunk, és szeretnék újraépíteni magunkat, mert szombaton címmeccset játszunk.”

Messi pihentetése?

„Ez is egy lehetőség, ahogy mások számára is, de nincs miért aggódni. Legutóbb is jó meccset játszott, Argentínában pedig mindenki nyugodt. Sok van még hátra a Világbajnokságig.”

Hogy van Rakitic

„Lehetséges, hogy játszani fog a kupadöntőben.”

Coutinho

„Van rá esély, hogy ő is játsszon a döntőben. Számba vettük a lehetőségeket, hogy középen vagy a támadórészlegben játsszon, mindkettőt el tudja látni. A sokoldalúsága jól illik hozzánk.”

Veretlen bajnokság?

„A fő célunk, hogy megnyerjük a Ligát. Ha nem veszítünk majd, az nagyon szép eredmény, mert senki nem csinálta még meg. Ez is csábító, ahogy a duplázás is. De még nem értünk el semmit.”

Iniesta

„Az adott meccstől függ, mennyit játszik. Szeretem pihentetni, mert fontos játékos. Akkor szoktam cserélni, amikor a mérkőzés már többé-kevésbé jól áll.”

Mina mellőzése

„Négy középső védőnk van, ő az egyike. Nehéz időszakban jött ahhoz, hogy könnyen integrálódjon a csapatba. Meg fogja kapni a lehetőséget, bízom benne. Csak ki kell várnia, ahogy Vermaelen tette.”

Unzué az ellenfél padján

„Jól ismeri a csapatát és tudja, mit tett a Celta, hogy legyőzze a Barçát, amikor még itt volt… Ez egy előny neki.”

A Liga értéke

„Ha másodikok lennénk egy pontra az elsőtől, máshogy értékelnénk. De ahonnan jöttünk… Ha megnyerjük, majd reflektálok rá.”