„Itt akarok és itt fogok sikereket elérni”

Denis Suárezt láthatóan nem törte meg 4 hónap a kispadon...

Sokan kaptak lehetőséget a tartalékok közül kedden este a Barcelonából, de a legjobban talán Denis Suárez élt az eséllyel, hogy kezdő lehetett a Celta ellen. A középpályás a meccs után adott nyilatkozatában ráadásul ugyanolyan elszánt volt a barcelonai jövőjével kapcsolatban, mintha éppenséggel egyetlen meccset sem hagyott volna ki az elmúlt hónapokban…

A mérkőzés

„A Celta mindig nagyon sok helyzetet dolgoz ki, sok támadó felfogású játékossal állnak ki, és szerintem a második félidőt domináltuk így is a kiállításig. Megpróbáltak fölénk kerekedni, és az igaz is, hogy voltak lehetőségeik, hogy meglőjék a harmadik góljukat. Szerencsére nem így alakult, továbbra is veretlenek vagyunk, és egy kicsit közelebb vagyunk a La Liga címhez is. El kell ismerni ezt a teljesítményt, mert az nagy dolog, hogy ebben a szakaszban még veretlenek vagyunk.”

Kezdő volt

„Szerintem három hónapja nem voltam kezdő, és amikor ennyi idő kimarad, mindig nehéz visszazökkenni. Az a célom, hogy itt legyek sikeres és továbbra is ezen leszek, erre törekszem.”

Rotáció

„Szerintem komoly, jó és ránk nézve pozitív összhatású meccset játszottunk, elsősorban ez azok számára volt nagy dolog, akik nem játszanak sokat.”

Távozna a Barçából, hogy több játékpercet kapjon?

„Nem, ez a lehetőség nem létezik. Már nagyon sokszor mondtam, és nem probléma, hogy újra világossá tegyem. Még két év hátra van a szerződésemből, és itt szeretnék sikereket elérni, és ez így is lesz.”

A szereplése

„Mindig ha pályán vagyok, megpróbálok dolgokat, és igyekszem bizonyítani, hogy tudok itt futballozni. Kockáztatok a pályán, esetenként elveszítem a labdát, de követem azt, amit a posztom követel tőlem. Ami a labdavesztéseket illeti, mindig vannak dolgok, amiken lehet javítani, például ezek a labdavesztések.”

Aspas kezezése

„Most tudtam meg, nem vettem észre”

Veretlen Liga?

„Ez a rekord motivál bennünket, nagy dolog lenne. Nem tudom, hogy nyerte-e már csapat veretlenül Ligát, de még azért vannak előttünk meccsek.”

A BL elvesz a Liga értékéből?

„Számomra a Liga nem veszít az értékéből, mert ezek teljesen más sorozatok. Bízunk benne, hogy meg tudjuk nyerni a Ligát és a Kupát. A BL nagy kudarc, de nem veszi el mástól az érdemet.”