Iniesta: „Bárcsak minden örökké tartana”

Boldog az újabb bajnoki címmel

A Barcelona történetének 25. bajnoki trófeáját nyerte meg vasárnap azzal, hogy az egész éves jó bajnoki teljesítménye után győzni tudott a Deportivo otthonában is. Andrés Iniesta most már az utolsó meccseit játssza gránátvörös-kékben, és ez az utolsó spanyol bajnoki címe is, szám szerint a kilencedik.

A trófea

„Nagy öröm. A Ligák az egész évről szólnak, minden hétvégéről, ez a kiegyensúlyozottság, a konzisztencia eredménye. És szerintem a csapat megérdemli, jelentős előnnyel állunk a második előtt. Boldog vagyok, nagyon boldog, hogy ismét megnyertük a Ligát.”

Más, mint a BL volt

„Minden sorozatnak megvan a maga nehézsége. Egymáshoz semmi köze a BL és a Liga rendszerének. Mindkettőnek megvan a maga értéke, és ezt kell kiemelnünk. Nagy szezont futottunk a Ligában és a Kupában. És a következő évben igyekezni kell javulni, hogy amit nem csináltunk jól, az jobban sikerüljön.”

Hol fog játszani?

„Egyelőre nem tudom, nincs semmi végleges. Amint véget ér a szezon, remélem, hogy minden rendben lesz.”

Ünnepelték

„Ezek leírhatatlan érzések, mind személyes szinten, mind sportolóként. Nincsenek szavak arra, amikor ennyi szeretetet kapsz az emberektől, és még inkább ilyen nehéz szituációkban, amilyen ez számukra, (A Depor kiesett az első osztályból), mert ez a szívük csapata. Örök hálám mindezért, mert ez nagyon szép volt.”

Melyik kapott üzenetet emelné ki?

„Mindegyiket egyesével. Végülis ezek olyan vélemény nyilvánítások, amelyek egy-egy ember belső gondolatai. Mindig is amíg játszottam, igyekeztem jó sportoló lenni, jó ember lenni, sok kivételes szituációt megéltem csodálatos emberekkel. Nem arról van szó, hogy leszedem a munkám gyümölcsét, számomra fontos az, amit az emberek átadnak.”

Változni fog a szerepe

„A legőszintébb döntést hoztam a magam és a klub számára. Most jó élményekkel be kell fejezni a szezont, és aztán a Világbajnokságot, majd egy újabb kaland következik. Bárcsak örök lenne minden, én örülnék, ha ez soha nem fejeződne be, de mindennek megvan az eleje és a vége.”

A 25. bajnoki címhez egy különleges póló is dukál! Ha érdekelne egy egyedi tervezésű, külön erre az alkalomra készített póló, akkor látogass el a most nyíló Eurobarça Shopba vagy menj rögtön a ’Campions25’ termék aloldalára!