Alba: „A Barça sorfalat állna a Madridnak”

Értékelni kell a duplázást | Erősen kikelt a Valverdét kritizálók ellen

Miután a Deportivo ellen vasárnap matematikailag is bajnok lett a Barça a 4-2-es győzelme után, a katalánok balhátvédje, Jordi Alba nyilatkozott röviden a mérkőzést követően. A spanyol bekk elmondta, hogy örülne, ha a Madrid sorfalat állna nekik a vasárnapi El Clásicón, de hangsúlyozta, hogy akárhogy is lesz, erről a vezetők hozzák meg majd a döntést, nem a játékosok. Alba továbbá erősen kikelt azok ellen, akik kritizálják Ernesto Valverdét.

A sorfalról

„A mi helyzetünkben a Barça sorfalat állna. A Barcelona már megtette a Madrid előtt 2008-ban a Bernabéuban, de mindenkinek meg kell hoznia a saját döntéseit, és tiszteletben kell tartani őket. Ha nem állnak sorfalat, az a klub első emberei miatt lesz…”

A duplázás

„Csak párszor sikerült megcsinálnunk, ezt nagyon nehéz elérni.”

Megvédte Valverdét

„Ez egy szégyen [a kritika az edző felé – a szerk.], és a játékosoknak fel kell állniuk, és el kell ismerniük, hogy mindannyian hibákat követtünk el. Valverde többet érdemel, mint bárki más. Tökéletesen kezelte az öltözőt.”

A 25. bajnoki címhez egy különleges póló is dukál! Ha érdekelne egy egyedi tervezésű, külön erre az alkalomra készített póló, akkor látogass el a most nyíló Eurobarça Shopba vagy menj rögtön a ’Campions25’ termék aloldalára!