Clásico: presztízs, veretlen Liga…

Mi mindent érhet a Madrid elleni meccs?

Az a Barça nagy érdeme, hogy megnyerte ezt a Ligát anélkül is, hogy még rá lenne szorulva egy győzelemre az idénybeli második bajnoki Klasszikuson a Real Madrid ellen. Mivel egyik csapat számára sem bír nagy téttel ez  a Clásico, könnyen lehet, hogy nyugodtabb hangulatban fog lezajlani a mérkőzés. Azonban senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a Barcelona a győzelemért fog játszani vasárnap este, és a Madrid is mindent meg fog tenni a sikerért. Nézzük, mi mindenért érdemes harcolniuk Messiéknek ezen a Clásicón a három ponton és a presztízsen kívül.

1. Veretlenül befejezni a bajnokságot

Egy Klasszikus soha nem jelentéktelen. A Barcelona arra törekszik, hogy veretlenül fejezze be a bajnoki szezont, ami az utóbbi 86 évben senkinek nem sikerült. Sőt, mióta 20 csapat szerepel az első osztályban, még senki nem tudta letudni a bajnoki idényét vereség nélkül.

2. Oda-vissza nyerni a Real Madrid ellen

Megnyerni mindkét bajnoki Clásicót az örök rivális ellen nem gyakori. Legutóbb a 2013/2014-es szezonban sikerült ez a Barçának, amikor előbb hazai pályán 2-1-re, majd a Bernabéu stadionban 4-3-re győztek a madridiak ellen. A Real Madrid oda-vissza legutoljára a 2007/2008-as szezonban verte a bajnokságban a katalánokat, amire most sem lesz meg az esélye, hiszen a decemberi Klasszikust Valverde együttese nyerte 3-0 arányban.

3. Csökkenteni a madridiak önbizalmát a BL-döntő előtt

A Real Madrid szezonértékelése egyértelműen a kijevi Bajnokok Ligája-döntőn fog múlni az angol Liverpool ellen, amit május 26-án játszanak. Habár közvetlenül nem érinti ez a döntő az FC Barcelona szezonját, a culék minden bizonnyal édesebb szájízzel tekintenének vissza erre a szezonra, ha a rivális csapat nagyobb trófea nélkül zárná a szezont.

4. Iniestát szépen búcsúztatni az utolsó Clásicóján

Andrés Iniesta duplával köszön el a Barcelonától, de még szebb lenne, ha győztes Clásicóval tetézné ezt meg. A spanyol középpályásnak ez lesz a 26. Klasszikusa a La Ligában, és a 38. minden sorozatban. 16 győzelem, 9 döntetlen és 12 vereség áll egyelőre a neve mellett. Az eddigi 37 El Clásicón három gólt ért el, érdekes, hogy mindet idegenben szerezte. Ha most szerezné az első gólját hazai pályán a Madrid ellen, az mindenképp felejthetetlen lenne számára és a culék számára. Az egész csapat minden bizonnyal azon lesz, hogy segítsen neki szépen búcsúzni.

5. Hozzásegíteni Messit az ötödik Aranycipőjéhez

Az El Clásicók történetének legeredményesebb játékosa Lionel Messi, aki eddig 25 gólt ért el az ősi rivális ellen. Az argentin zseni közel áll ahhoz, hogy pályafutása ötödik Pichichi-, és Aranycipő-díját megnyerje, ami még senkinek nem sikerült. Messi egy góllal vezet az  egyiptomi Salah előtt, és kettővel több bajnokija van hátra.

Emlékezz Limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.