Zidane: „A Barça nem állt sorfalat, ezért mi sem fogunk”

A legjobbjaival fog felállni a Camp Nouban | A Ligát nehezebb megnyerni, mint a BL-t

A Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane a vasárnap esti Clásico előtt természetesen nyilatkozott a médiának. Nem meglepő, hogy Zidane sajtótájékoztatójának a  középpontjában a sorfal kérdése volt. A madridiak vezetőedzője elmondta, hogy azért nem fognak sorfalat állni, mert a Barcelona sem tette ezt meg nekik a Klubvilágbajnokság után. 

Azt mondta, hogy nem lesz sorfal, de tisztelegnek Iniesta előtt bármilyen módon?

„Ő egy olyan játékos, akit csodálunk, és senki máshoz nem hasonlítható. Mindannyian tudjuk, hogy mit ért el, és milyen típusú ember. Csak gratulálunk neki, és sok sikert kívánunk neki a jövőre nézve.”

Iscóról és Varane-ról

„Ez egy olyan meccs, ahol a három pont a tét. A bajnokság eredményei nem fognak változni, de mindent meg kell tennünk, hogy nyerjünk. Ami azokat a játékosokat illeti, akiknek fájdalmuk van, nem fognak játszani, de elég mély a keret ahhoz, hogy helyettesítsük őket.

Miután a Bajnokok Ligája döntője közeledik, bizonyos játékosokat pihentetni fog?

„Nem, egyáltalán nem, erre nem gondolok. Ha ez lenne a helyzet, akkor semmi értelme nem lenne játszani vasárnap este, vagy a többi bajnoki meccsünkön. Ha egy játékos nem 100%-os, nem fog játszani, de ami a többieket illeti, ők pályára fognak lépni, mint mindig.”

Sergio Ramosról

„Sergio a mi vezérünk, a kapitányunk. Alábecsülés, ha azt mondjuk, hogy ő mindenki számára fontos. Ő a példa az elkötelezettségre, aki mindenkit motivál. Örülök, hogy részese lehetek a karrierjének.”

A sorfalról

„A Klubvilágbajnokság után nem volt fontos számukra, hogy sorfalat álljanak nekünk. Azt mondták, hogy nem vettek részt a kupasorozatban, de ez nem igaz. A Bajnokok Ligájából jutsz be oda. Nem álltak nekünk sorfalat. A legfontosabb az, hogy tiszteletben tartsuk azt, amit tettek. Dupláztak, amiért tisztelem őket, és gratulálok hozzá. Nem fogunk olyat tenni, amit nem tettek meg.”

Fontosabb a La Ligát megnyerni, mint a Bajnokok Ligáját?

„Ezt sokkal nehezebb [a La Ligát – a szerk.]. Mindig ezt mondtam, hogy ezt sokkal nehezebb.” 

A Real Madrid bajnoki szezonja gyenge volt, függetlenül a Bajnokok Ligája eredményétől?

„Nem, ez nem volt gyenge. Nem volt jó szezon a La Ligában, ez igaz. Különösen a szezonkezdet.”

Sérülések elkerülése a Clásicón

„Nem gondolhatunk erre. A meccsre kell összpontosítanunk, és arra, hogy intenzíven játsszunk. Igaz, hogy ebben az évben – mert a cím már eldőlt – kisebb a várakozás, de ez normális. A mérkőzés előtt ez ilyen, de amikor elkezdődik a meccs, nem hiszem, hogy ez lesz a helyzet.”

Emlékezz Limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.