Ramos: „Nyomás alá helyezték a játékvezetőt”

Gyereknevelésről is beszélt Suárez kapcsán | Elmondta, miért nem rúgták ki a labdát

A Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos a vasárnap esti találkozó után értékelte az összecsapást, valamint elemezte a vitatott szituációkat is. A spanyol szerint a Barcelona a szünetben nyomás alá helyezte Hernández Hernández játékvezetőt, aki lehetséges, hogy ezért hibázott a második félidőben, illetve Ramos szólt még Luis Suárez személyéről is. 

„Tudtuk, hogy mi vár itt ránk annak ellenére is, hogy már megnyerték a Ligát. Összességében jó teljesítményt nyújtottunk, az első perctől kezdve győzelemre játszottunk. Végül egy pontot viszünk haza, természetesen jobban örültünk volna, ha nyerünk, és megtörjük a veretlenségi szériájukat. Nem jött össze, de ilyen hozzáállással kell felkészülnünk a kijevi döntőre.”

Suárez a földön, de nem rúgták ki a labdát

„Amikor egy ellenfeled a földön fekszik, általában kirúgod a labdát, mert súlyos sérülésről is szó lehet. Ugyanakkor ismerve már egy kicsit Suárezt… Maximális tisztelet a Barcelonának, de úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben nem volt szükséges megállni.”

A hazai játékosok a szünetben a játékvezetőt ostromolták

Valóban, a szünetben nyomás alá helyezték a játékvezetőt. Nem tudom, hogy vannak-e kamerák… mindenesetre mindenféle dolgot vágtak a fejéhez. Nem erről szól a futball.

A szezon értékelése

„Nem a játékvezetők miatt nyerték meg a bajnokságot. Megérdemelték azt, ezért gratulálni kell nekik. Mi sokszor hibáztunk, ők pedig kihasználták ezeket. Sokkal kiegyensúlyozottabbak voltak.”

Ölelkezés Iniestával

„Nagy kár, hogy távozik. De akkor látjuk egymást majd Kínában!”

C. Ronaldo sérülése

„Egy kicsit be van dagadva a bokája.”

Luis Suárez

Mindannyian különbözőek vagyunk. Nem azért vagyunk, a pályán, hogy neveljünk bárkit is. Van elég dolgom a három gyerekkel otthon. A játékvezető ezért van a pályán.