Szezonzáró, avagy a művész búcsúja

Iniesta utolsó fellépése a Barcelonában

Nem a Real Sociedadról és nem is a Barcelonáról szól elsősorban a Liga 38. fordulója, hanem a csapatot elhagyó Andrés Iniestáról. Az első csapatban 16 szezonon keresztül élvezhettük a játékát, láthattuk, hogyan fejlődik, hogyan válik kulcsemberré, és segített a Barcelonának számos siker elérésében. Ez a meccs róla szól, most lép ugyanis utoljára pályára az FC Barcelonában.

A Real Sociedad elleni lesz Iniesta 674. hivatalos mérkőzése a Barcelonában, ezzel köszön el 22 év után az FC Barcelonától. Nem csak ez lett volna a tétje a vasárnapi meccsnek, ha a Barcelona nem veszített volna a Levante ellen múlt héten, így azonban a veretlen szezon esélye már nem él, és csak és kizárólag egy emberről szól a meccs. Az eredménynek maximum abból a szempontból van jelentősége, hogy a közönség szórakozzon jól, és jó hangulatban köszönjön el Iniestától.

A Barçánál már a szombati nap is róla szólt, Iniesta előbb meghívta a csapatot egy grillezésre a klub edzőközpontjában, majd részt vett az utolsó edzésén, mint Barcelona játékos. Neki egészen biztosan furcsa érzés, de így van, Iniesta számára a szombati volt az utolsó tréning 22 esztendő után, mint Barcelona játékos.

A vasárnapi pedig az utolsó meccs lesz, az ellenfél a Real Sociedad, melynek idén nem ment úgy, mint korábban sokszor, csak a 11. helyen várják az utolsó játéknapot. A meccs tehát Iniestáról, és esetleg némi szezont záró látványos fociról szól, semmi másról.

Iniesta ott lesz a kezdőcsapatban, Lionel Messi valószínűleg nem, de a kispadon azért helyet foglal az argentin is. Szintén nem garantált Umtiti játéka, és még mások is pihenhetnek, hiszen a világbajnokság közelít.

FC Barcelona – Real Sociedad:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti: Munuera Montero
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Mina, Digne – Busquets, Rakitic, Denis Suárez (Coutinho), Iniesta – Dembélé és Suárez.

Real Sociedad: Rulli, Moreno, Navas, Rodrigues, Odrizola, Canales, Illarramendi, Rubén Pardo, Willian José, Juanmi, Oyarzabal.

A Barcelona meccsre készülő kerete: Ter Stegen, Cillessen; Semedo, Piqué, Umtiti, Yerry Mina, Digne, Jordi Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta, Coutinho, Denis Suárez, Aleix Vidal, André Gomes; Messi, Luis Suárez, Alcácer és Dembélé.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.