Kezdődik a harc a címvédésért!

A keret adott lehet a cél eléréséhez

A Barcelona a 2017-2018-as szezonban egy meccs híján veretlen maradt a bajnokságban, egészen közel állt a történelmi tetthez. De az elsősége biztos volt és megérdemelt, amit azonban sokkal nehezebb lehet megtartani mint volt megszerezni. Hogy aztán a Barcelona kellőképpen felkészült-e erre, az a következő hetek és hónapok során kiderül.

Az Alavéssel kezdik otthon, mely tavaly csodálatos feltámadást mutatott be Pitu Abelardo, egykori Barcelona-védő irányításával. Akkor végül stabilan bent maradtak, most bármilyen módon örülnének, ha sikerülne az első osztályban folytatni.

A Barcelona még biztosan nincs top formában, hiszen a felkészülés a világbajnokság miatt korántsem volt ideális. De a Spanyol Szuperkupa zsebben van, és végre együtt dolgozhat a keret. Egy olyan keret, mely jóval komplettebbnek tűnik a tavalyihoz képest, melyben végre lehet mélység, és nem csak egy első sor, melyből ha kiesik valaki, akkor a rossz, vagy még rosszabb megoldások közül kell választania az edzőnek.

Erre a szezonra ugyan távozott Andrés Iniesta, akit egy az egyben valószínűleg senki nem tud majd pótolni, és elment Paulinho is, akinek sok jó mérkőzése volt – főleg ősszel. Távoztak természetesen mások is, de ők ketten a leginkább meghatározóak. Jött azonban a védelembe Lenglet, a középpályára Arturo Vidal és a brazil Arthur, a támadósorba a szintén brazil Malcom. És még visszatért az Interből Rafinha, most épülhet be igazán Dembélé, és akadnak ígéretes fiatalok is, akik be szeretnének törni.

Az Alavés ellen is, és egyelőre a következő találkozókra is nehéz lenne megmondani, hogy mennyire ragaszkodik a tavalyi csapathoz Valverde, és mennyire épít az újakra, vagy azokra, akik a nyári meccseken jól teljesítettek. De variációs lehetősége van bőven, és várható is, hogy a jövőben fogja is keverni a lapokat, mert talán most tényleg lesz értelme.

FC Barcelona – Alavés:
Barcelona, Camp Nou
22.15
Vezeti: Sánchez Martínez
TV: Spíler 2

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitic, Busquets, Coutinho – Messi, Luis Suárez és Dembélé.

Alavés: Pacheco, Aguirregabiria, Maripán, Laguardia, Duarte – Manu García, Wakaso, Jony, Gómez – Sobrino, Bastón

A Barcelona meccsre készülő kerete: Ter Stegen, Cillessen, Sergi Roberto, Semedo, Jordi Alba, Piqué, Lenglet, Umtiti, Rakitic, Sergio Busquets, Arthur, Rafinha, Arturo Vidal, Coutinho, Dembélé, Malcom, Messi és Luis Suárez.
Sérülés miatt kimaradók: Denis Suárez és Carles Aleñá
Edzői döntéssel kimaradók: Thomas Vermaelen, Sergi Samper, Munir el Haddadi és Paco Alcácer.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!