Valverde: „Ilyen meccsekkel lehet Ligát nyerni”

A pályáról is beszélt

Ernesto Valverde sem köntörfalazott a pálya állapotáról, szerinte is tragikusak voltak a körülmények. A Valladolid harciasságát dicsérte, a megszerzett három pont jelentőségét pedig nem győzte hangsúlyozni.

„Ezek azok a meccsek, amelyek lehetővé tehetik, hogy végül nyerj bajnokságokat. Nagyon meg lehet szenvedni az ilyen mérkőzéseken. Sikerült győznünk, de csak sok szenvedés árán, mert erősen szorongattak. Nagyon örülünk, hogy sikerült elhoznunk a három pontot, nagyon nem volt egyszerű. „

Dembélé pozícióváltása

„Ez véletlenül alakult így. Szívesen mondanám, hogy ezt előre láttam, de hazudnék, ha ezt tenném. Ez egy lehetőség volt a meccs elejétől kezdve és így is lett.”

A meccs alakulása

„Ők játékrendszert váltottak, és jól éreztük magunkat a pályán. Volt nagy helyzete Suáreznek és Malcomnak is, de aztán a meccs végén voltak gondjaink bőven, mert nagyon ránk jöttek. Nagyon nehéz volt a végén, sok veszélyt teremtettek.”

A pálya állapota

„Nehéz most elmagyarázni, hogy a La Liga szintjén hogyan találkozhatunk ilyen állapotú pályával. Jó ideje nem láttam hasonlót. Aggódtunk is, hogy senkinek ne legyen semmi baja a meccs alatt. Ezzel a szép, nagyra törő ötlettel, hogy megyünk az Egyesült Államokba meccseket játszani… jobb, ha ott kezdjük, hogy előbb a pályáink legyenek megfelelő állapotban.”