Gólfesztivál és 8 gól a Huesca ellen!

Sima győzelem a Camp Nouban | Messi: 2 gól, 2 gólpassz

Igazi gólfesztivált rendezett a Barcelona a bajnokság harmadik fordulójában a Camp Nouba látogató Huesca ellen, Messiék 8 gólt szereztek, amiből az argentin egymaga 2 góllal és 2 gólpasszal vette ki a részét. A csapat összességében nagyszerűen játszott, a támadások tökéletesen működtek, rengeteg helyzetet sikerült kialakítnai – a védekezésen viszont lehet mit javítani még a jövőre nézve, mert 2 elkerülhető gólt kapott ter Stegen.

Nem igazán okozott meglepetést Valverde a kezdővel, abból a szempontból legalábbis, hogy ismét a biztosra ment – hiába az újonc volt az ellenfél, az alapcsapat kezdett, az új igazolások pedig csak a második félidőben, már biztos vezetésnél érkeztek. Az eredmény tükrében persze akár előbb is érkezhettek volna Arthurék, hiszen hamar sikerült eldönteni a három pont sorsát, de Valverde úgy látszik valóban ragaszkodik a lassan, de biztosan elvhez.

Az eredmény tükrében furcsa leírni, de első félidőben még volt miért bosszankodni, hiszen a Huesca előbb megszerezte a vezetést már a 3. percben, majd a félidő vége előtt szépített is, a barcelonai védők és első sorban Sergi Roberto helyezkedésének köszönhetően. A csapat eddig nem kapott gólt a bajnokságban, de már ezelőtt héten is csak hajszálon múlott, hogy ne így legyen, most pedig a Huesca ki is használta az előtte adódó lehetőségeket. A két bekapott gól között viszont a Barcelona egyértelműen uralta a meccset, számtalan helyzetet dolgozott ki a Messi vezette támadósor, így  szerencsére nem sokat kellett aggódni és hamar sikerült a fordítás: a csapatkapitány zseniális egyéni megmozdulásából születő egyenlítése után Alba előbb rúgatott egy öngólt Pulidóval, majd egyet Suárezzel is, a 39. percre így már 3-1 volt az állás.

A Barcelona ezen az estén hihetetlenül jól találta meg az üres területeket, réseket a vendégek védelmében, a második félidőben így már csak a gólarány volt a kérdés, a Huesca védekezése az újabb gólok után gyakorlatilag összeomlott. A negyedik barcelonai gólt Dembélé rúgta be, ötödiknek jött Rakitic bombája, a hatodikat pedig újra Messi szerezte egy ter Stegen kidobással indított kontra végén. Ezután már a Barcelona sem pörgött annyira, legalábbis az első 60 percben mutatott játékhoz képest, de Alba, majd a végén a felfutó Piqué passzából tizenegyest összehozó és értékesítő Suárez révén két újabb találatot így is sikerült még lőni.

 

A csapat játékát élmény volt nézni, folyamatosan mozgásban volt mindenki, amivel rengeteg helyzetet tudtak kialakítani – összesen 27-szer lőttek kapura Messiék. Az argentin egyébként a meccs talán legjobbja volt, duplázott gólpasszokban és gólokban is és újra olyan labdákat osztogatott, amikre talán csak ő képes jelenleg. Alba a válogatottból való kimaradása után megmutatta, hogy Luis Enriquének hiba volt kihagynia őt a keretből, nagyon sok támadás ment az oldalán, Dembélé és Coutinho pedig egyre jobban érzi a társakat és azt a játékot, amit a Barcelona szeretne játszani. És nyilván csak a nehezebb meccsek fogják megmutatni, mire lehet képes az idei csapat valójában, de ez az este jó ízelítőt adott abból, hogy ha tavaly a stabilitás és a védekezés volt a Barça ereje, idén minden eddiginél nagyobb támadópotenciál lesz Valverde kezében…

A mérkőzés összefoglalója videón:

FC Barcelona – Huesca 8-2 (3-2)
Barcelona, Camp Nou
72.892 néző
Vezette: Melero López

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti (Lenglet 65′), Alba – Busquets (Arthur 76′), Rakitic (Vidal 71′), Coutinho – Messi, Dembélé, Suárez.

Huesca: Werner, Miramón, Pulido, Etxeita, Luisinho – Musto, Melero, Gallar (Semedo 65’), Gómez – Cucho (Avila 72’), Longo (Gurler 58’).

Gólok: Messi 16’, Pulido 24’ (öngól), Suárez 39’, Dembélé 48’, Rakitic 52’, Messi 61’, Alba 81’, Suárez 90+3’ (11-esből), ill. Cucho 3’, Gallar 42’

Sárga lapok: Vidal 88’ ill. Luisinho 26’, Musto 87’.

***

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!