A Barça, a Girona és a LaLiga Miami mellett

A LaLiga megerősítette, hogy levelet küldtek a Spanyol Labdarúgó-szövetségnek

A La Liga megerősítette, hogy az FC Barcelonával és a Girona FC-vel együtt hivatalos kérelmet nyújtott be a Spanyol Labdarúgó-szövetségnek (RFEF) annak érdekében, hogy a 21. fordulós mérkőzésüket Miamiban játsszák le. Ehhez viszont az RFEF engedélyére lesz szükségük.

A teljes közlemény:

Az FC Barcelona, a Girona FC és a LaLiga engedélyt kér a Spanyol Labdarúgó-szövetségtől (RFEF), hogy a Girona és Barcelona között játszandó 21. fordulós mérkőzést – terv szerint január 26-án – Miamiban, a Hard Rock Stadionban játsszák le 20:45-től.

Az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu, a Girona FC elnöke, Delfí Geli, valamint a LaLiga elnöke, Javier Tebas által aláírt kérelmet hétfő este nyújtották be az RFEF-nek. A benyújtás az első kulcsfontosságú lépések sikeres végrehajtása után történt, több érdekelt részvételével.

A kérelem egyik eleme a Girona bérlet-tulajdonosoknak nyújtott kompenzáció, akiknek a bérlet ezt a fordulót is tartalmazza. A szurkolói klubok szövetsége örömmel fogadta ezt a kompenzációt.

A klubok és a LaLiga, illetve a nemrégiben kinevezett spanyol tiszteletbeli nagykövet is megemlítette, hogy együtt fognak működni a fő spanyol kormányzati intézményekkel, valamint más szövetségekkel és sportegyesületekkel, hogy támogassák a spanyol labdarúgást és annak értékeit Észak-Amerikában is.

A Miamiba javasolt LaLiga-mérkőzés része a LaLiga és a Relevent, multinacionális vállalat közötti augusztusban bejelentett hosszú távú egyezségnek. A LaLiga célja, hogy népszerűsítse a spanyol labdarúgást az Egyesült Államokban és Kanadában.

A Barça alelnöke, Jordi Cardoner így reagált:

“Minden résztvevőnek áldását kell adnia rá. Az a terv, hogy Miamiban játsszanak egy mérkőzést érdekes mind a futball, mind a klubunk számára. De mindenkinek áldását kell adnia rá. Biztos vagyok benne, hogy ez egy pozitív lépés a futball számára.”

A labda most az RFEF elnökénél, Luis Rubiales-nél, aki korábban már nyilvánosan kijelentette, hogy nem akarja, hogy ez bekövetkezzen. A tárgyalások folytatódni fognak.