„A hosszabbításom? Még csak szeptemberben járunk…”

Valverde szerint a Girona játszani jön a Camp Nouba, így intenzív mérkőzést vár vasárnap estére

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde nagy iramú találkozót vár a Girona elleni bajnoki összecsapáson, mert a vendégek trénere, a komoly barcelonai múlttal rendelkező Eusebio Sacristán mindig kezdeményező mentalitással küldi fel a pályára a csapatait.  Valverde továbbá hangsúlyozta, hogy a szerződésének a meghosszabbításáról még nincs értelme beszélni.

„Érvényes még a kontraktusom, ráadásul szerepel benne egy opciós év is. Tudjuk, hogyan mennek itt a dolgok a csapat körül. Egyelőre mindent rendben látok, de még csak szeptemberben járunk…”

Girona

„Tavaly kiváló szezont futottak, mindezt úgy, hogy mindig támadni akartak. Az az érzésem, hogy vasárnap sem fognak ezen változtatni. Jó eredményekkel kezdték az új idényt, ráadásul ellenünk nincsen igazán veszíteni valójuk. Azért jönnek, hogy komoly küzdelemre késztessenek bennünket. Ráadásul Eusebio mindig is arról volt híres, hogy támadólag lép fel, nem spekulál. Nagy iramú találkozó lesz.”

Eusebio

„Már mi is játszottunk ellene, illetve ő is számtalanszor mérkőzött már meg a Barcelonával. Van egy elképzelésünk arról, hogyan zajlottak le ezek a találkozók, és noha most egy új csapatot irányít, ez lehet számunkra a viszonyítási pont bizonyos mértékig. Természetesen az a tény, hogy a vezetőjük ismeri a játékfilozófiánkat, egy előny a számukra.”

A keret forgatása

„Való igaz, hogy sűrűsödik a versenynaptár, hiszen háromszor is pályára lépünk hat napon belül. A Girona ellenire tudtunk egy nagyobb lélegzetvételt venni, de aztán jön egy idegenbeli összecsapás, majd az Athletic elleni mérkőzés, mely egy BL-meccset előz meg. A Girona ellen rendben kell lennünk. Meglátjuk, hogy lesznek-e változások a kezdőcsapatban.”

 

 

Coutinho a középpálya közepén

„Ez egy poszt, amit ismer, és amiben jól is mozog. Tudjuk, hogy a játéka nagyon vertikális, rendre a felfelé passzt, valamint az egy az egy elleni párharcokat keresi. Nagyon jól jön ez számunkra, mikor ki kell billenteni a meccset az egyensúlyából. Ezen a poszton, valamint a támadósor bal oldalán is kényelmesen futballozik, noha az is igaz, hogy tavaly játszott már velünk a jobb oldali támadó posztján is. A brazil nemzeti csapatban is vetették már itt be, ezt is megoldja.”

Arthur

„Meglátjuk, hogyan érzi magát vasárnap. Pénteken komoly gyomorfájdalmakkal küzdött, remélhetőleg már maga mögött hagyta. Mint már mondtam, hat napon belül három meccsünk lesz, azaz esélyes lenne a játékpercekre…”

Sok a bekapott gól?

„Igen, ezen dolgoznunk kell, bár nem minden esetben. A Sociedad elleni találat például egy lepattanó labda volt, ez nem aggasztó. A Huesca által bekapott gólok viszont igen, azok aggodalomra adnak okot. Két perccel a kezdés után, ráadásul a labda addig többnyire nálunk volt. Dolgoznunk kell azon, hogy mi adjuk az első ütést.”

Denis Suárez

„Teljes értékű, ott lehet a keretben. Minél többen egészségesek, annál többen maradnak ki. 18-at nevezek, és csak 11 játszik. Ez a profi futball.”

Malcom

„Remek hír, hogy ott lehet a nemzeti csapatában. Továbbá reméljük, hogy hamarosan teljesen felépül, pénteken már a többiekkel edzett. Azt várjuk, hogy a jövő héten már számíthatok rá.”