Messi: „Védekezésben össze kell állnunk, elsőre gólokat kapunk”

De nyugalomra int

A Barça nem tudott nyerni az Athletic ellen sem, és talán emiatt, talán kapitányi státusza miatt, de nyilatkozott a meccs után Lionel Messi is, aki egyébként ilyet soha nem szokott csinálni. Az argentin főként azt emelte ki, hogy még sok van a szezonból, ezért jobb megtartani a nyugalmat, a védekezésnek pedig muszáj javulnia a megítélése szerint.

„Úgy látom, hogy olyan meccset játszottunk, amit megnyerhettünk volna. Az első félidőben voltak lehetőségeink, tiszta helyzeteink is, hogy előnybe kerüljünk, de 0-1-el mentünk szünetre, és minden sokkal nehezebbé vált. Sok olyan helyzet kialakult, amiből sokkal jobban jöhettünk volna ki, az eredmény miatt ez különösen fájó, és a szerdai miatt is, de még mindig nem telt el sok a bajnokságból. Tovább kell lépni, előre kell nézni, és szerdára koncentrálni, amikor egy nagyon kemény meccsünk lesz, és nagy lesz a tét a továbbjutásunk szempontjából, hiszen nagyon kemény csoportban vagyunk. Sok mindenben fejlődnünk, javulnunk kell, de egyelőre legyünk nyugodtak, mert még nem telt el sok a szezonból.”

Aggódik?

„Nyugtalanság nincs bennem, mert ahogy mondtam, nem sok ment még le a szezonból. Az elmúlt eredmények miatt van bennünk düh, mert nem ezt vártuk. Leganésben jó első félidőt játszottunk, és veszítettünk, ma sok olyan helyzetet kidolgozunk, amivel nyerhettünk volna, és nem tudtuk megcsinálni. Tisztában vagyunk vele, hogy erősebbé kell válnunk védekezésben. Egy olyan év után vagyunk, amikor nehezen kaptunk csak gólt, és most a legegyszerűbb helyzetből is betalálnak nekünk. Az a legfontosabb, hogy védekezésben erősebbé váljunk.”

Suárez véleménye, hogy nem függhetnek Messitől

„Ez így van, van keretünk, és olyan játékosaink, akik nagy csapatot alkothatnak. Egy erős játékosanyag annak érdekében, hogy ne függjünk senkitől. Amilyen mindig is volt a Barça, egy csapat, hogy ne függjön egy játékostól. Nagy kár ezekért az eredményekért, de nyugodtan kell folytatni, mert még rengeteg van előttünk.”

Keresel egy olyan Barçás ereklyét, ami garantáltan egyedi? Akkor az Eurobarça Shop a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!