Ott folytatják ahol Londonban abbahagyták?

Nem sok változtatás várható

Három nyeretlen meccs után Ernesto Valverde Barcelonája szerdán jó meccset játszott Londonban a Tottenham ellen, és ezzel nem csak levegőhöz jutott mindenki a keretben, de önbizalomhoz és talán egy jobb, nyerőbb recepthez is.

Valverde edző ugyanis az idényben sokáig próbált 4-3-3-as játékrendszer után a Tottenham ellen részben inkább 4-4-2-őt játszott, amelyben Coutinho egyfajta „pót támadó” szerepben volt. Mögötte azonban ott volt még Busquets, Rakitic és Arthur is, velük együtt pedig jóval stabilabb volt a Barcelona középpályája, mint korábban. Különösen úgy, hogy a Tottenham híres a gyors ellencsapásairól, amit szinte teljesen sikerült megfogni, lelassítani.

Ezzel a húzással Arthur lépett egy szintet előre a hierarchiában, míg Dembélé egyet újból hátra – dacára a jó idénykezdésének. És meglepő lenne, ha egy olyan nehéz és fontos bajnokin, mint a Valencia elleni, Valverde ne ugyanazt próbálná meg, ami működött a Wembleyben.

Tény, szerdán a Barcelonának abban szerencséje volt, hogy végig előnyben játszhatott, így bőven volt területe, de a csapat stabilitása erősebb volt, mint korábban. Ezt kellene konzerválni az újabb válogatott szünet előtti utolsó bajnokin, és még hozzátenni olyan támadójátékot is, ami felállt védelmekkel szemben is ütőképes. Ami a Valenciát illeti, Marcelino edző csapata rémesen kezdte a Ligát, a BL-ben is simán kikaptak a Juventustól, de most már pislákol a tavalyi játék, és jönnek eredmények is. A BL-ben 0-0-át játszottak idegenben is a Man. Uniteddel, a bajnokságban idegenben győzték le a Real Sociedadot, ezek már olyan eredmények, amelyekkel lehet pályázni egy jó folytatásra a Barcelona ellen is.

Messiék kezdőcsapatában nem sok változtatás várható a Tottenhamhoz képest. A védelemben lenne csere, de Sergi Roberto és Umtiti továbbra is sérültek, előrébb pedig az a valószínű, hogy Valverde nem akar majd változtatni, mert a kéthetes szünetet jó lenne egy jó zárással tölteni.

Valencia CF – FC Barcelona:
Valencia, Mestalla
20.45
Vezeti: González González
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

Valencia: Neto, Piccini, Garay, G. Paulista, Gayá – Parejo, Kondogbia, Soler, Guedes – Gameiro, Rodrigo.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Arthur, Rakitic, Coutinho – Messi és Suárez.

A Barcelona utazó kerete: Ter Stegen, Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Rafinha, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Munir, Vidal és Vermaelen.

Kimaradók: edzői döntéssel Samper és Aleñá, sérülés miatt Sergi Roberto és Umtiti.

Keresel egy olyan Barçás ereklyét, ami garantáltan egyedi? Akkor az Eurobarça Shop a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!