A Mestalla túl kemény falat volt: 1-1

Jobbak voltak, de nem eléggé

1-1-es döntetlenre volt képes a Barcelona a Valencia ellen a Mestallában, ennyi volt a csapatban, jelen pillanatban „ennyire jó” csapat a Barcelona. Egy kis plusz, egy kicsivel több pontosság, egy kicsivel több tehetség hiányzott a sikerhez, és a döntetlen összességében nem igazságtalan eredmény. Még akkor is, ha a dominancia miatt inkább a katalán csapat érdemelte volna meg a három pontot. 

Csak egyet változtatott Ernesto Valverde a szerdai, Wembley-ben győztes kezdőcsapatán, Lenglet helyett Vermaelen játszott, ezen kívül azonban sem a középpályán, sem a támadósorban nem volt újdonság. Nem is véletlen persze, és joggal hihette a tréner, hogy ez a recept ezúttal is sikerre vezet.

Ami a játékot illeti, a Barcelona egyértelműen dominálni tudott, jobb is volt, a Valencia pedig arra épített amire tudott, a gyors ellentámadásokra, és hogy élni próbál azokkal a lehetőségekkel, amelyek adódnak előtte.

Így is lett, a hazaiak egy szöglet után már a 2. percben vezettek Garay révén, és még az első 10-12 percben is jóval veszélyesebb volt. Innentől azonban már a Barça irányított, tartotta, járatta a labdát, mindkét szélen és középen is megpróbált a védelem mögé kerülni. Ami a védekezést illeti, általában jól működött a visszarendeződés is.

A 23. percben aztán egy lassan épülő támadás végén Messi ritmust váltott, Suárezzel kényszerítőzött, és 18 méterről nagyon pontosan lőtt a bal alsóba.

Ezt követően kicsit kisebb elánnal, de azért továbbra is a Barcelona munkálkodott azon, hogy előnybe kerüljön, a Valencia pedig várt az adódó lehetőségekre, kontrákra.

A második félidőre azonban már nem tudta átmenteni a dominanciáját a Barcelona, egyrészt ismét veszélyesebben játszott a hazai csapat, másrészt a támadásépítések hemzsegtek a hibáktól. Xavi és Iniesta hiányában persze jobb megszokni, hogy több a labdavesztés és a pontatlan átadás, de ami a második félidőben történt, messze alulmúlta a normális elvárásokat.

Ennek megfelelően nagyon kevés támadás ért el kiérlelten a tizenhatosig, és az ehhez szükséges folyamatosság is hiányzott. Mindeközben ráadásul a Valencia is veszélyes volt a kontrái révén, így bőven benne volt a meccsben az is, hogy újfent a Valencia szerez vezetést.

A meccs utolsó negyedórájára vette át ismét az irányítást a Barcelona, előbb képtelen volt erre, és ezt követően is igaz volt, hogy csak ritkán sikerült helyzetig is elvinni a támadásokat. A cserék is későn jöttek, bár azt nehéz megmondani, hogy jobbá vált-e Dembélé és Rafinha beállításával a Barça.

Az biztos, hogy ezt a meccset meg lehetett volna nyerni, de a pályán lévők ezúttal biztosan nem voltak elég jók a feladathoz. Ha azok lettek volna, jóval több helyzete lett volna, jóval veszélyesebb lett volna a hajrában a Barcelona. Így maradt az egy pont, ami nem rossz Valenciában, de nem is kirobbanóan nagy eredmény.

Valencia CF – FC Barcelona: 1-1 (1-1)
Valencia, Mestalla
50.000 néző
Vezette: González González

Valencia: Neto; Piccini, Garay, Paulista, Gayá – Soler, Parejo, Kondogbia (Coquelin 79′), Guedes (Cheryshev 10′) – Batshuayi és Gameiro (Rodrigo 67′).

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba – Busquets, Arthur (Arthur 88′), Rakitic, Coutinho (Dembélé 84′) – Messi és Suárez.

Gólok: Garay (2′), Messi (23′).

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.