Kjaer: „Barça? Nem félünk tőlük”

Nem állítanak Messire embert | Nem félnek a Barçától

A Sevilla együttese szombaton a Camp Nouban vendégeskedik, ennek alkalmából Simon Kjaer, az andalúziai klub játékosa az ‘Omnisport’-nak nyilatkozott, amiben kitért arra, hogy nem félnek a Barçától, és azt is elmondta, hogyan kell levédekezni Lionel Messit.

Csapatként kell védekezni Messi ellen

„Van még a világon jelző Messire? Ő egyszerűen egy fantasztikus játékos, és amikor a legjobbját nyújtja, rendkívül nehéz megállítani. Nem állíthatsz Messire embert, mert a Barcelonában nagyon sok nagyszerű játékos van, és kihasználják azt a helyet, amit hagysz nekik. Kollektíven kell védekezni Messi ellen, és redukálnod kell a területet, amit kihasználhat, így kell megpróbálni megakadályozni azt, hogy a legjobbját nyújtsa ellened. Ez egy öröm, és számomra alapvetően a legjobb dolog a labdarúgásban, hogy a legjobb csapatok és játékosok ellen játszhatsz. És megpróbálod legyőzni őket.”

Nem félnek a Barçától, de tisztelik őket

„Félve nem mehetsz a Camp Nouba, mert akkor megsemmisítenek. Hinned kell magadban, ahogy a csapatban is, bíznod kell a játékodban. Tehát nem, nem félünk tőlük, de természetesen tiszteljük őket, hiszen ők a világ egyik legjobb csapata. Így a mi feladatunk, hogy ne nyújtsák a legjobbjukat ellenünk. És hogy nekünk sikerüljön azt elérni. Ki kell hoznod a komfortzónájából a Barçát, kihívást kell jelents nekik a taktikáddal, hogy ne csak a támadásra koncentráljanak. A Camp Nouban nem opció leparkolni a busszal. Akkor tízből kilencszer vesztesz.”