Piqué: „Mennyei érzés legyőzni a Madridot”

A katalán hátvéd szerint Luis Enrique szövetségi kapitánynak be kellene válogatnia Jordi Albát

Gerard Piqué természetesen rettentően boldogan nyilatkozott a Madrid 5-1-es legyőzése után vasárnap este a Camp Nouban, és nem győzte hangsúlyozni, milyen örömet jelent a számára, hogy sikerült legyőzni az ősi riválist. Piqué egyúttal kitért Jordi Alba helyzetére a spanyol válogatottat illetően, illetve kiemelte, hogy a Madridot sosem szabad leírni. 

„Most kell a földön maradnunk, hogy egy jó szezont futhassunk. Az elmúlt hét feljogosít bennünket arra, hogy nagy reményeket fogalmazzunk meg. Egy Klasszikuson nem tudsz kontrollálni mindent, ez lehetetlen. Kialakították a lehetőségeiket, mi azonban képesek voltunk szenvedni, és a harmadik góllal lezártuk azt a periódust.”

Jordi Alba

„Remélem, hogy Luis Enrique felülvizsgálja a döntését, és meghívja Jordi Albát a válogatottba, mert a szélsőink kiválóan játszottak a mérkőzésen.”

Megemlékeznél a Madrid elleni 5-1-ről? A már ikonikus kezecske, spanyolul Manita, Piqué arca, és minden adat, ami az újabb történelmi győzelemhez kapcsolódik ott van ezen az egyedi darabon. Limitált példányszám, rendeld meg most, hogy ne maradj le róla!

Messi

„Bíztunk abban, hogy nélküle is képesek vagyunk nyerni. Mi vagyunk a Barça, mindannyiunk kötelessége, hogy megvédjük ezt a klubot. Az, hogy ilyen jól játszottunk a hiányában is, nem csak az öltöző vezéreinek az érdeme, hanem a keret összes tagjáé.”

Kritikák

„Már mondtam Valenciában, hogy a kritikusok nyugodtan előállhatnak, én vissza fogok térni. Három kiváló meccsen vagyunk túl, ám még csak októberben vagyunk, vagyis nagyon sok van még hátra a szezonból.”

Manita, azaz egy ötös a Madridnak

„Óriási öröm legyőzni a Madridot, ez nem csak a három pontról szól. Mennyei érzés. Ezt most mindannyiunknak ki kell élvezni, de természetesen az élet megy tovább, és nyerni kell a következő mérkőzéseket is. Nagyon sok forduló áll még előttünk, minden megtörténhet. Sosem zárnám ki a Madridot a versenyfutásból. Elég csak arra gondolni, hogy ha megint belekerülünk egy rossz szériába, ők máris ott lesznek a nyakunkon. Nagyszerű csapatról van szó, melytől szintén elvárják minden héten, hogy megnyerje az adott összecsapását.”