Valverde: „Ez a keret üzenet értékű Aleñá számára”

A tréner szerint tanulniuk kell a Leganés elleni vereségből

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde szerint egyáltalán nem számít, hogy a Rayo Vallecano, mely csapat ellen pályára lép a Barça szombat este a Liga 11. fordulójában, jelenleg a tabella utolsó előtti helyét foglalja el. A tréner továbbá újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy Aleña az első kerethez tartozik, és mivel elégedett volt vele az elmúlt hetekben, valamint a Leonesa ellen a hét közben, így most a saját nevelés is utazhat a fővárosba. 

Meccs a kényes helyzetben levő Rayo ellen

„Ha egy korai góllal irányítani tudod a mérkőzés ritmusát, az természetesen mindig pozitív. A Rayo veszített pár találkozót mostanság, de az Alavés elleni összecsapás kivételével mindig szoros eredményekkel hagyta el a pályát. Kiválóan játszanak, van stílusuk és támadólag lépnek fel. Vigyáznunk kell. Az elmúlt két találkozón nyerni tudtunk, de ezt a sorozatot most meg kell erősítenünk.”

Messi játszik már az Inter ellen?

„A sérült tesztrésze a keze, vagyis normális, hogy előbb csatlakozott a társakhoz, mint egy-egy lábsérülés esetén. Ennek ellenére óvatosak vagyunk, Leo vigyáz magára. Várni fogunk. Még csak két hét sem telt el a sérülése óta, ez még nagyon korai.”

Hogyan látja: Messi sietteti a visszatérését vagy kivár annyit, amennyit csak szükséges?

„Nem azért vagyok óvatos, mert éppen jó formában vagyunk. Azért vagyok óvatos, mert nem akarom, hogy rásérüljön. Ha rendben lesz, biztosan pályára lép, mert erősebbek vagyunk vele. Azt akarjuk csupán, hogy 100%-osan felépüljön.”

Malcom és Denis nem kerültek be a keretbe. Ez egy üzenet feléjük?

„Nem, ez egy üzenet Aleñá számára.”

Mi a terv Aleñával?

„Az első keret tagja, de súlyos sérülés van a háta mögött, ezért arra kért, hogy a B csapatban játszhasson, amíg formába nem lendül. Mi azonban egyértelműen úgy tekintünk rá, mint aki az első csapathoz tartozik.”

Te vagy a legnagyobb Messi rajongó? Ne hagyd ki ezeket az egyedi darabokat, ezeket máshol garantáltan nem találod meg!  

Solari azt mondta, „két golyóval” lépnek pályára. Mit jelent ez Önnek?

„Mindenki úgy fejezi ki magát, ahogy akarja, hiszen a célja az volt, hogy motiválja a csapatát. Nem fogom értékelni azt, ahogy a kollégáim nyilatkoznak. Solari ezt gondolta megfelelőnek, nekem jónak tűnik minden.”

A Rayo hat ponttal az utolsó előtti. Tart a túlzott magabiztosságtól? 

„Nem, a csapatomtól azt várom, hogy motiváltan lépjen pályára, mert eddig akkor voltak problémáink, amikor nyugodtnak tűnhettünk… Az elmúlt két hétben tettünk egy lépést előre, de nem szabad azt gondolni, hogy az ellenfelünk gyengébb. A Rayo elleni siker ugyanannyi pontot ér, mint a Madrid elleni.”

Luis Suárez szerint normális, hogy a Barça támadót keres

„Mindig is figyeljük a piacot, hogy a hosszú távú érdekeinknek megfelelően cselekedjünk. Nagyszerű formában játszik, most azért tulajdonítanak nagy jelentőséget ezeknek a szavaknak, mert éppen ő nyilatkozta ezt, de ez normális.”

A Leganés elleni vereség referenciaként szolgál a Rayo elleni meccs előtt?

„Abszolút. Annak a mérkőzésnek az elveszítése egy figyelmeztető jel a számunkra, tanulnunk kell belőle. Nem akarjuk elkövetni ugyanazt a hibát. Ugyanakkor az ellenfél is a pályán lesz.”

‘Tata’ Martinóval gólparádét rendezett a Vallecasban a Barça, de kevesebbet birtokolta a labdát az ellenfelénél

„Minden egyes csapatnak megvan a saját stílusa. Mi arra használjuk a labdabirtoklást, hogy megnyerjük a meccset. Néha azonban olyan ellenféllel találkozol, aki szintén akarja a játékszert. Néha felül is múlnak ebben a tekintetben, néha nem. A lényeg, hogy az dominál, aki helyzeteket alakít ki. Ha birtoklod a labdát, de nincs helyzeted, az semmit sem ér.”

Barçás táskákra vágysz? Kijöttünk hátizsákokkal, sporttáskákkal, és tornazsákokkal is. Nézz körül és válassz!

Dembélé kudarcot vallott a labdavesztés utáni nyomásgyakorlásban? 

„Ő fontos nekünk, hogy szélesítsük a pályát, mert az ellenfelek általában nagyon betömörülnek ellenünk. A visszatámadásban valóban javulhat még.”

A saját nevelések csak a Király Kupában kaphatnak szerepet? 

„Ha a hozzáállásukat nézzük, többet érdemelnének, mert mindent beleadnak. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy nagyon jó futballisták ellen lépünk pályára hétről hétre. Ráadásul a csapaton belüli verseny is óriási. Nekem pedig végül döntést kell hoznom.”

Umtiti

„Reméljük, hogy minél előbb felépül. Én azokkal dolgozom, akik a rendelkezésemre állnak, de ezért kell mindig nézni a piacot, hátha történik valami. Azt szeretném, ha minél előbb meggyógyulna. Ugyanez igaz Vermaelenre is.”

Vidal

„Remekül száll be a meccsekbe, mert páratlannak mondható győzni akarás dolgozik benne.”