Valverde: „Dembélé? Mindenki úgy értelmezi a helyzetet, ahogy szeretné”

A tréner szavai alapján Messi pályára fog lépni | Elégedett Lenglet teljesítményével

Újabb forduló, újabb kötelező sajtótájékoztató Ernesto Valverde számára, aki ezúttal több érdekes témával is foglalkozhatott, hiszen Dembélé kimaradt, elvileg betegség miatt, de ezt a Barcelona mestere egy szóval sem említette indokként – pedig ezzel minden találgatás végére könnyen pontot tehetett volna. A szavaiból ítélve ugyanakkor jól kirajzolódik, hogy többről van itt szó, mint egy egyszerű elkésés vagy betegség…

 

 

Messi és Umtiti

„Nagyon hasznos lesz, hogy mindketten visszatérnek. Tudjuk, milyen meccsre számíthatunk a Betis ellen, akik nagyon agresszívek, nem hagyják az ellenfelet játszani és mindig birtokolni akarják a labdát. Olyan meccs lesz, amin mindketten ugyanazt akarjuk: nem hagyni a másikat játszani.”

Dembélé kimaradása

„Nem fogyott el a türelem vele szemben, nem büntetésről van szó. Mindenki úgy értelmezi [a jelenlegi helyzetet – a szerk.], ahogy akarja. A Barça egy csapat. Néha egyes játékosok kerülnek be a keretbe, néha mások. Én mindig a legjobbat keresem. Ousmane legutóbb kezdő volt, most kimaradt.”

Fegyelmezetlenségekről van szó?

„A belső ügyek az öltözőn belülre tartoznak. Szakmailag értékelem és döntöm el, mi a legjobb a vasárnapi meccsre. Csapat és egyéni szinten is. Mindannyian segíteni szeretnénk az összes játékosnak, hogy jobbak legyenek, Suáreznek, Messinek vagy Umitinek is…”

Túl fiatal még?

„Túl sokat beszélünk azokról, akik nincsenek a csapatban és keveset azokról, akik igen. Dembélé eddig nagyon sokszor bekerült a keretbe, most nem lesz velünk. Az egyetlen dolog, amit elvárunk a játékosoktól, hogy a csapat kovácsoljon előnyt a tehetségükből és a klub is, amely sokat fektettek beléjük. Ezt kell mindenkinek megtanulnia. Egy csapat vagyunk, és együtt kell haladnunk előre.”

A téli távozás lehetősége

„Dembélé nagyon különleges tehetség, nehéz ilyet találni. Segítenünk kell neki abban, hogy kihozza ezt magából.”

 

 

Malcom számára fordul a kocka?

„Idő kellett neki, hogy kerettag legyen, de nagyon jó a hozzáállása. Az Inter elleni gólja önbizalmat adhat neki. Reméljük, ez előnyünkre válik.”

Ter Stegen nem utazik a német válogatottal

„Vigyázunk Marcra és igaz, hogy nem játszik majd Németországgal, de a Betis ellen mi számítunk rá.”

Umtiti visszatérése

„Lenglet játéka nagyszerű hír volt Umtiti távollétében. Meglátjuk, holnap melyikük játszik. Öröm látni azt, hogy biztosítva van a védelem, bárki is játszik.”

Alba visszatért a válogatottba

„Napról-napra fejlődik. Nagy hatással van a csapatra és ragyogóan kezdte az évet. Jól megérdemelt jutalma, hogy behívták a válogatottba.”

Messi tud már 90 percet játszani?

„Holnap meglátjuk, de már túl van azon a ponton, hogy féljen az esésektől, az ütközésektől. Ez volt a legfontosabb dolog, mert ez a fajta sérülés ebben szokott korlátozni. Jó állapotban látom, meglátjuk, mennyit fog játszani.”

Lenglet fejlődése

„Olyan csapat vagyunk, akik kockázatot vállalva játszanak. Hátul nagy területek tudnak maradni a védőink mögött. Tudjuk, hogy nagyon magas technikai tudással rendelkezik, és nagyon jó a párharcokban. Próbálunk előnyt szerezni ezekből az erényekből. Minden szinten elégedettek vagyunk vele, a koncentrációjával, ahogy az edzésekre érkezik. A pályán pedig hajlandó nyomás alá helyezni az ellenfelet, és pontosan ezt kérjük tőle.”

***

Novemberben minden pénteken 20% kedvezménnyel adjunk különböző termékeket!
Nézz körül a shopban most!