Setién: „Cruyff? Büszke lenne a Betis játékára”

Az andalúz gárda vezetőedzője tiszteletteljesen visszautasította a jövőjét firtató kérdéseket

A Real Betis trénere, Quique Setién érthetően roppant boldogan és elégedetten nyilatkozott a Barça vasárnap kora esti legyőzése után, hiszen az andalúz csapat a katalánok 42 meccses bajnoki veretlenségi szériáját törte meg a Camp Nouban. A mód, ahogy a Betis nyert, néhány újságírót már arra is késztetett, hogy megkérdezzék a trénert egy esetleges barcelonai szerepvállalásról. 

Sokat dolgoztunk rajta, végre elkészülnek! Ha igazán egyedi Barçás cuccokat keresel, érdemes szétnézned!

Megpróbálja meghonosítani a Barça stílusát? 

„Nagyon sok koncepciót, elemet próbálunk beültetni a játékunkba, noha olykor nem alakulnak úgy a dolgaink, ahogy tervezzük. Tényleg nagyon büszkének érezzük magunkat az olyan napokon, mint amilyen a mostani, amikor nem csak a Barcelona szurkolói, de a labdarúgás szerelmesei is elismerően csettintenek a teljesítményünket látva.”

A Barcelona szurkolói már 20-25 éve ezt a futballt látják hétről hétre. Mi csak most indultunk el ezen az úton, de dolgozunk az ügyön, és minden egyes nap elteltével fejlődünk.”

Cruyff büszke lenne a Betis játékára és teljesítményére? 

„Egészen biztos vagyok benne, hogy az lenne. Azok, akik szeretik a jó focit, és szeretnek az eredmények mögé nézni, azoknak tetszett, amit most láttak. A Betist ezért szeretik és követik annyian.”

„Azok, akik a részesei ennek a sikernek, egészen biztosan büszkék arra, amit elértünk. Azok, akik imádják a labdarúgást, örömmel nézték ezt a mérkőzést. És nem csak éppen miattunk, hanem az olyan szenzációs labdarúgók miatt is, mint amilyen Alba, Luis Suárez  vagy éppen Messi… Cruyff tehát még úgy is boldog lenne ezúttal, hogy most veszített a csapata.”

Szeretné egy nap a Barcelonát edzeni?

„Nagyon elégedett vagyok a mostani győzelmünkkel. Ez egy megerősítés a számunkra, hogy igenis jó úton járunk, ugyanis sokan vannak, akik szerint nem ez a legjobb mód a játékunk felépítésére. Ez hatalmas erőt ad arra, hogy folytassuk a munkát, és hogy tovább fejlődjünk. Minden más… Igen, tény, hogy amióta az eszemet tudom, csodáltam a Barça játékstílusát. Akkor is csodáltam, amikor ellenfélként ide jöttem, és egyszer sem tudtam labdához érni az egész meccsen… A vereség ellenére azonban hangsúlyoznám, hogy a Barcelonának remek edzője van Valverde személyében, én pedig örülök annak, hogy a Betist irányíthatom.”