Messi a tavalyi idény gólkirálya és legjobb játékosa

A Liga díjazta a legjobbakat | Az argentin szerint pozitív az, hogy bárki képes legyőzni bárkit

Hétfő kora délután megrendezték a ‘Marca’ gáláját, melyen a La Liga tavalyi szezonjának a legjobbjait díjazta a madridi sportnapilap. Leo Messi ismét főszerepet kapott: az argentin nem csak a gólkirálynak járó Pichichi-díjat kapta meg, de neki ítélték a legjobb labdarúgónak járó Alfredo di Stefano-díjat is. 

Az elmúlt bajnoki szezonban 34 gólt szerző Messitől rögtön meg is kérdezték, hogy melyik találatra gondol vissza a legszívesebben: „Nem tudom… az a helyzet, hogy néhányra nem is emlékszem így higgadt állapotban. Vissza kellene néznem őket, és akkor talán tudnék dönteni, de mindig is azt mondtam, hogy én a gólokat fontosság és nem szépség szerint rangsorolnám. Szóval amelyikkel el is értünk valamit, az a legjobb a számomra.”

Te vagy a legnagyobb Messi rajongó? Ne hagyd ki ezeket az egyedi darabokat, ezeket máshol garantáltan nem találod meg!  

Amint az ismeretes, a Barcelona annak ellenére is bukdácsol, és hullámzó formát mutat idén, hogy vezeti a tabellát. Legutóbb a Betis ellen kapott ki 4-3-ra a katalán csapat, ám Messi egyelőre nem aggódik: „Szerintem az, hogy a Ligában bárki képes megverni bárkit, összességében pozitív, mert ez azt jelenti, hogy a bajnokság versenyképesebb, mint valaha. Ez a La Liga és a szurkolók számára is jó, remélem, hogy így marad ez nagyon sokáig.”

Végül Messi még két témát érintett. Először a sérüléséről szólva megjegyezte, hogy „az elején egy kissé féltettem még a kezemet, de aztán belejöttem, és el is feledkeztem róla. Teljesen felépültem, minden rendben van”. Másodszor pedig az argentin kiemelte, hogy a sérülésében is volt egy pozitív dolog: „Thiagóval közösen meccset nézni egyedi élmény volt. Nagyon meglepett, mert néha komoly kérdéseket tett fel a játékról és a szituációkról, amiket éppen láttunk. Még nem éltem át vele hasonlót korábban, nagyon szép pillanatok voltak ezek a számomra”. 

A további díjazottak között ott van Jan Oblak, az Atlético Madrid kapusa, aki tavaly 37 meccsen csak 22 gólt kapott, így a legjobb kapussá lépett elő. Az idény spanyol gólkirálya Iago Aspas lett a Celta Vigóból (22 találat), míg a legjobb trénernek járó elismerést a Valencia edzője, Marcelino García Toral kapta. Érdekesség még, hogy a tavalyi szezon legjobb játékvezetője Carlos Del Cerro Grande lett.