Vidal nem kért a szabadnapból, már edzett is

Suárez, Dembélé, Arthur és Rafinha is a fedélzeten

Csütörtökön összeállt a teljes keret Ivan Rakitic kivételével, így Ernesto Valverde vezetőedző már teljes mértékben az Atlético Madrid elleni rangadóra koncentrálhat a csapatával. Arturo Vidal egész éjjel utazott, ám így sem hagyta ki a tréninget. 

Előre gondolkodós típus vagy, és már karácsonyi ajándékot keresel? Vagy egyszerűen csak tetszenek a termékeink? Akkor csapj le rájuk a pénteki nap folyamán extra kedvezményes áron!

A chilei középpályás szerda este játszott a válogatottjával Honduras ellen, nyertek is 4-1-re, Vidal kettőt vállalt a négy találatból, majd repülőgépre szállt, és meg sem állt Barcelonáig. A dél-amerikai labdarúgók ilyenkor általában kapnak egy nap pihenőt, hogy kipihenjék az időeltolódás okozta fáradalmakat, ám Vidalt ezt nem érdekelte, és csütörtök délelőtt már edzésre is jelentkezett. A chilei szemmel láthatóan ki akarja használni az esélyét, és nagy valószínűség szerint kezdeni is fog az Atlético ellen a Wandában.

Ivan Rakitic ugyanis sérült, a horvát 2-3 hétre dőlt ki a spanyolok elleni Nemzetek Ligája-meccsen, így itt van az a lehetőség Vidal előtt, amire a szezon eleje óta vár a Bayern Münchentől szerződtetett futballista. Vidalon kívül csütörtökön edzett először a kerettel a válogatott játéknapok után Luis Suárez, Ousmane Dembélé, Arthur Melo és Rafinha Alcántara is. A madridi ‘AS’ értesülései szerint Suárez hiába játszotta végig mindét mérkőzést a nemzeti csapatával, jó állapotban van, így kezdeni is fog a hétvégén.

Kérdőjeles ellenben a brazil Coutinho állapota, aki a combizmában sérült meg két hete. A rehabilitációja ugyan jól halad, legalábbis a héten már többször is a társakkal edzett részben, ám kérdés, hogy Valverde kockáztat-e. Ha igen, úgy Coutinho kezdhet a Wandában, ellenkező esetben ugyanakkor Dembélé kaphat esélyt feledtetni a fegyelmezetlenségét.

Végül, de nem utolsó sorban megjegyzendő, hogy Leo Messinek már nincs szüksége a rugalmas könyökvédőre, azaz az argentin teljesen felépülten és frissen várhatja a madridi összecsapást.