Valverde: „Reméljük, hogy Dembélé így folytatja tovább”

A tréner az első félidővel igen, a másodikkal viszont már nem volt elégedett

Ernesto Valverde vezetőedző ugyan teljesen nem volt elégedett a Villarreal felett aratott sikerrel, ugyanakkor az első félidőben szerinte egyértelműen a csapata dominált. Valverde dicsérte Dembélét, megvédte Coutinhót, valamint ejtett pár szót a Cultural Leonesa ellen várható keretről is. 

„Jó érzéseim vannak, hiszen nyertünk. Az első játékrész teljes mértékben a miénk volt. A támadások végén hiányzott némi átütőerő, de a vezetést így is megszereztük. A második félidőben azonban hiányzott a labda, így szenvedtünk. Határozottan léptek fel, nekünk pedig újra kellett szerveznünk a játékunkat, hogy ne legyenek helyzeteik. 1-0-nál természetesen még nem volt eldöntve a mérkőzés, nem is voltunk elégedettek a látottak tükrében. Nem volt nálunk a labda, nem tetszett a második játékrész.”

Kontroll nélkül

„Az Atléti például nem igazán keresi a labdát, a Villarreal ellenben szereti birtokolni azt. Ha nincs nálad a labda, le kell támadnod az ellenfelet mélyen a saját térfelén, és várnod kell a hibára. Ezúttal rendre le kellett őket támadnunk, folyamatosan figyelve egymás helyezkedésére. Nagyon kevés helyzetük volt. Nem vagyunk boldogok, de ezen a téren rendben voltunk.”

Dembélé

„A mérkőzés egyik legjobbja volt. Annyi kiváló dolgot ad a csapatnak, reméljük, hogy így is folytatja majd. A végén egy kissé fáradtnak láttam, de ez természetes is, az elmúlt hetekben rendre a pályán volt. Kitűnik a gyorsaságát tekintve, remekül cselez és lő kapura, valamint egyik pillanatról a másikra képes felgyorsítani a játékot.”

Messi fájdalmakkal fejezte be a meccset

„Reméljük, hogy csak kisebb „csomagokról” van szó, mint ahogy néhány másik játékos esetében is.”

Már tele vagy  Barçás tárgyakkal és azt gondolod, nem tudunk újat mutatni? Ezekkel a termékekkel talán még meg tudunk lepni. Siess, hogy ne maradj le róla!

Coutinho

„Mindig azon vagyunk, hogy minden egyes játékos kihozza a maximumot magából. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy egy sérülésből jött vissza, előtte pedig Milánóban játszott le egy fantasztikus meccset. Négy nap alatt két összecsapást tudott le, ilyenkor szenvedni is kell. Most annyi a dolgunk, hogy felfrissítsük a játékosokat.”

Végre nem kaptak gólt

„Ez a célunk mindig is. Azt akarjuk, hogy nálunk legyen a labda.”

Egy csere döntötte el a meccset

„Ez Aleñá érdeme, aki minden kétséget kizáróan kiérdemelte, hogy felkerüljön az első keretbe.”

Pihenő a kulcsembereknek a Király Kupában?

„Van egy probléma ezzel, hiszen bizonyos számú játékosnak szerepelnie kell az első keretből. Ezt, valamint a fájdalmakkal bajlódó játékosok állapotát figyelembe véve fogunk dönteni.”