Eurobarca Retro: Az Espanyol mindig ilyen 5-öst érdemelne

2010 - Mikor beleszaladt a késbe az Espanyol

A 2010-2011-es szezon szép sikereket hozott Barcelonában, hiszen a Bajnokok Ligáját és a Ligát is megnyerte Pep Guardiola csapata. A Barça sok szép és eredményes mérkőzést játszott ebben az idényben, többek között egy karácsony előtti mérkőzésen az Espanyollal is rendesen feltörölte a padlót idegenben 5-1-re. Retro sorozatunkban most 8 évvel ezelőttre ugrunk vissza, hogy hátradőlve idézzük fel azt a jóleső érzést, amit a városi rivális felett aratott győzelmek szoktak adni… 

A két csapat akkori vezetőedzője jelenleg a Tottenham és a Manchester City menedzsereként harcol egymással a Premier League-ben, de 2010-ben még mindketten Barcelonában vezették csapataikat. Nyolc évvel ezelőtt nemcsak a városi rivalizálás, hanem az Espanyol szereplése is emelt egyet a mérkőzés rangján: Barcelona csúnyábbik felén Mauricio Pochettino csapata a BL-t érő negyedik helyen tanyázott 15 forduló után, otthon ráadásul tökéletes mérleggel rendelkeztek, 7 hazai meccsből 7-et nyertek meg. A Guardiola vezette csapat ellenben pont idegenben volt hibátlan 7 fellépést követően, így érkeztek meg a felek egymás ellen.

Pochettino aztán csúnyán beleszaladt a késbe: a magasra tolt védelemmel játszó Espanyol mögötti végtelen terekbe játszi könnyedséggel rugdosták be a labdákat Xaviék, Villa és Pedro is duplázott, a vége pedig egy 5-1-es mészárlás lett – „Victor Valdés megdöntötte a saját góltalansági csúcsát, a Barça veretlen, sõt száz százalékos idegenben, az elmúlt öt bajnokiján összesen 26 gólt lõtt, és most elõször tudott öt gólt szerezni az Espanyollal szemben idegenben.”

Rendíthetetlen gránátvörös-kékek: 1-5

Alább a gólokat is megmutatjuk és bízunk benne, hogy ma is hasonló fiesztával ünneplünk – ha pedig Budapesten estére nincs programod, gyere és nézd a Penya Blaugrana Budapest szervezésében a mai Espanyol-Barça városi rangadót! 

 

***

2=3! Itt a legjobb alkalom, hogy beszerezd a Barçás karácsonyi ajándékokat. Válassz ki három terméket pólóink, pulóvereink vagy táskáink közül bármilyen összetételben, és a három közül csak kettőért kell fizetned!

https://shop.eurobarca.hu/2-t-fizetsz-3-at-vihetsz-specialis-akcio-39