Rázós kirándulás vár a Barçára a Levante ellen

Vissza lehet vágni a tavalyi 5-4-es vereségért is

A spanyol bajnoki kalandtúra 16. állomásán egy valenciai kirándulásra fizetett be a Barcelona vasárnap, ahol a két csapat közelmúltbeli góltermése alapján a szurkolók szórakozása garantáltnak tűnik, a kérdés csak az, hogy a katalán csapat játékosai és drukkerei is vajon örülnek-e a mérkőzés végén. Tavaly ugyanis sikerült egy szép pofonba beleszaladni, a Levante idén pedig elég masszív, a gólgyártásban váratlanul termékeny csapattá nőtte ki magát, ami a törékeny barcelonai védelem számára intő jel lehet az esti mérkőzésre nézve…

A kis valenciai klubnál töltött túrákon általában nem szokott gondot okozni a Barça számára a 3 pont begyűjtése, az elmúlt 5 évben nyertek itt vendégként Messiék 5-0-ra, 4-1-re is, 2005-ben itt nyerték meg a bajnokságot, szép élményekből tehát akad bőven. Ugyanakkor az is igaz, hogy volt egy-egy látogatás, ami kellemetlen emlékeket hagyott bennünk – a leggyakoribb eredmény 2005 óta az 1-1 volt Valenciában, négyszer is ez lett a vége, egyébként pedig hat vereséget és egy győzelmet számlál a saját pályáján a Levante a katalán sereg ellen.

Az az egy győzelem viszont elég különlegesre sikerült. A tavalyi szezon végén, májusban addig soha nem látott előadással készültek a levantei házigazdák, mivel egy totálisan kaotikus meccsen, az addig veretlen, gólt is alig kapó Barcelonát verték meg 5-4-re úgy, hogy az 56. percben 5-1 is volt már az állás. Az a vereség teljesen váratlan volt, hiszen a Levante szokás szerint a kiesés ellen harcolt az évben, idén viszont már komoly fejlődésen mentek keresztül és egyelőre az európai kupahelyeket ostromolják, jelenleg a 7. helyen állnak.

A legerősebb fegyverük idén egyértelműen a támadórészlegük, amelyik az egyik leghatékonyabb az egész bajnokságban. Eddig 27 gólt lőttek összesen, ami a Sevillával holtversenyben a harmadik legtöbb a Ligában, ezekből pedig 13-at a Roger Marti – Morales páros lövöldözött össze, akik este is ott lesznek a pályán. A csapatukban ott lesz a szabadrúgás specialista, Újpesten is megforduló Enis Bardhi, akiről a napokban lehetett olvasni Messi szabadrúgás rekordjai kapcsán: Messi ugye egymaga több gólt lőtt idén, mint fél Európa, hatékonyságban viszont Bardhi a verhetetlen, minden 5. kapura tett szabadrúgása gól lesz az elmúlt 5 szezon statisztikái alapján. A Levante formájára sem lehet panasz, a legutóbbi három bajnokijukon 9 gólt szereztek és 2 döntetlen mellett egyszer nyertek is. Nem mellesleg ősszel a Bernabeuban verték a Real Madridot 2-1-re.

Ezek a számok attól nyugtalanítóak igazán, hogy a Barcelona kapuja idén többször zörög a szokásosnál és még annak ellenére is 1 kapott gól feletti átlaggal rendelkezik a csapat, hogy a legutóbbi 2 meccset sikerült nullára hozni. A veszélyt jelző lámpa emiatt biztosan bekapcsolt Valverdénél, aki aligha fog rotálni, megtehette ezt kedden a Tottenham ellen, így szinte biztosan a jelenleg legjobb formában lévő csapatot fogja kivezényelni a pályára. Ebben egyelőre Dembélé fog szerepelni valószínűleg Coutinho kárára, a brazilnak így csak a pad marad, mivel a középpályára is előbb kerül be egyelőre Vidal vagy Arthur. Miután a BL-meccset utóbbi játszotta végig, nem tippelünk túl bátran azzal, hogy most Vidal fog lehetőséget kapni – természetesen a minden meccsre kezdőtagságú jeggyel rendelkező Rakitic mellett. A védelem a szokásos lesz, a sérült Sergi Roberto és Malcom pedig várhatóan csak jövőre fog újra játszani, így Miranda is ott lesz tartalékban a B csapatból.

A Levante elleni túrából egyébként januárban érkezik majd a repeta a kupában, úgyhogy jó lehetőség lesz az esti mérkőzés arra, hogy már jó előre elvegyék Suárezék az ellenfél kedvét attól, hogy bármilyen meglepetéssel készüljenek. Az uruguayi támadónak amúgy is jól megy a Levante ellen: 4 meccsen 5 gólt szerzett ellenük és a góljai most is kelleni fognak, ha a Barcelona szeretne a tabella élén maradni, miután az Atletico és a Real sem botlottak szombaton.

Levante UD – FC Barcelona
Estadi Ciutat de Valencia, Valencia
20:45
Vezeti: José Luis González
TV: Spíler 2 | Paulaner Sörház
Streamek: http://www.s365.live/hu/home, https://www.reddit.com/r/soccerstreams/

Várható kezdőcsapatok:

Levante: Oier – Jason, Cabaco, Róber Pier, Chema, Toño – Rochina, Campaña, Bardhi – Morales, Roger

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Vidal, Rakitic – Messi, Dembélé, Suárez.

***

Karácsonyi akció a legújabb termékeknél is? Igen, az Eurobarça Shopban pontosan ezt kapod!
Ha 10.000 vagy 15.000 HUF felett vásárolsz, akkor nem csak ajándékokat tehetsz a fa alá, hanem egy kis pénzt is spórolhatsz!