„A Liga? Tudjuk, milyen jó versenyző a Madrid”

Valverde a Getafe - Barça után

A Barça nehezen nyert meg egy valóban nagyon kemény meccset a Getafe ellen vasárnap este, ami kijött Valverde edző nyilatkozatából is. Az így megszerzett nagyobb pontelőnnyel elégedett volt a tréner, de azonnal jelezte: még nagyon messze a bajnokság vége.

Kihasználták az esélyt

„Tisztában voltunk vele, hogy milyen eredmények születtek a mérkőzésünk előtt. Ezért volt is rajtunk nyomás, hogy kihasználjuk a lehetőséget, és nagyon küzdöttünk is a lehetőségért, bármilyen nehéz is ezen a pályán játszani. Előzetesen is olyan kemény meccset vártunk, mint amilyen végül kialakult. Ők a góljukkal gyorsan visszaszálltak a meccsbe, de utólag nagyon elégedettek vagyunk. Tartanunk kellett magunkat, és az tény, hogy ezen a napon több pontot sikerült szereznünk, mint az üldözőinknek. Másrészt viszont még nagyon sok van hátra.

„A pálya inkább volt alkalmas arra, hogy letámadj, és nehezebb volt állandóan irányítani a játékot. Az ilyen pályákon tudnod kell védekezni is.”

Kemény pillanatok a második félidőben

„Számunkra alapvető volt, hogy legyünk koncentráltak, hogy ne legyen rövidzárlat. A Getafe nagyon nehéz ellenfél, erős, jól védekező játékosokkal. Volt olyan pillanat a második félidőben, amikor ők jobbak voltak a második félidőben, de a találkozó legutolsó szakaszában meg tudtuk tartani a labdát, és nem kerültünk bajba.”

Meg nem adott gól Matától

„Nem láttam igazán közelről azt a játékhelyzetet, úgyhogy nem tudom megítélni. Lefújta a bíró. Azt nem tudom, hogy ez megváltoztatta volna-e a meccs alakulását. Nagyon sok volt még hátra.”

A Madrid rossz formája

„Nem sokat gondolkozok a többi csapatról. Sok van még hátra a bajnokságból. Nem tudom, hogy tavaly ugyanebben a periódusban milyen különbségek voltak, de azt igen, hogy tavaly sem nyertük meg a Ligát egészen a tavaszi kör végéig.”

„A pontszámok alapján nem lehet kizárni őket a versenyből, és egyébként is visszafogottak kell legyünk. Ismerjük, hogy a Madrid milyen jó versenyző, de mást sem lehet kizárni a versenyből. Ez egy hosszú sorozat. A többi ellenfél, mint a Sevilla és az Atlético, szintén mindig kemény riválisok.”