„Coutinho? Egy szezon során mindenki kap címkéket”

Messiben nem csak a góljai értékesek

A Barça Eibar elleni győzelmét követően Valverde edzőt főként Messi 400 gólos bajnoki rekordjáról, a középcsatár kérdésről és Coutinhóról kérdezték. A meccset nem minősítette könnyűnek.

Mi a véleménye Messi 400 góljáról?

„Egészen földön kívüli számok. Leo egy másik galaxisról való. De nem csak a góljai, hanem amit alkot, amit maga körül teremt, mind zseniális.”

Suáreznek sérülése volt a meccs végén?

„Nem figyeltem rá. De általában Luis olyan, hogy látszólag minden nagyon fáj neki, és mindig kibírja lábon, mert nagyon kemény srác. De holnap majd értékeljük, mi van vele.”

És ha Suárez megsérülne, nem lenne csere csatár. Nem találnak megfelelőt?

„Nos ezt nem tudom, mert én az edző vagyok, és azon dolgozom, hogy jól edzzem a csapatot. De bárhogy is van, úgy gondolom, hogy nagyon sokan nagyon szívesen játszanának a Barcelonában.”

Milyen volt a meccs?

„Keményen támadott, szorongatott az Eibar, ahogyan azt egyébként ők csinálják már az első forduló első percétől az utolsó forduló utolsó percéig. Az volt a kulcs, hogy el tudjuk juttatni a labdát a támadóinkig, de ez nem ment könnyen. A második félidőben már jobban ment, mélyebben kellett futballozni.”

Visszatért Coutinho a kezdőbe. Ez jó hatással lesz rá lelkileg?

„Nagy játékosaink vannak. Coutinhótól Messi-ig, Lenglet-én át. Egy szezon során folyton jönnek a nagy hírek, az hogy megcímkéznek játékosokat kezdőként vagy csereként a szezon adott pillanata alapján, hogy akkor éppen ki játszott többet vagy kevesebbet. Coutinhónak ma egy kicsit nehezebben ment eleinte, de aztán egyre jobban belejött.”